Steam kommer til Linux

Første spill ut er «Left 4 Dead 2».

17. juli 2012 10:07

(PressFire.no): Da vi snakket med Valve-stifteren Gabe Newell i Los Angeles sist uke, et møte du ser over, var vi de første fra pressen som fikk bekreftet at spillselskapet jobber med Linux-støtte.

Men allerede i vår var den amerikanske bloggeren Michael Larabel på besøk hos Valve i Seattle for å hjelpe dem med å overføre Steam-klienten til det åpne operativsystemet. 

Nå har amerikanerne lansert sin første offisielle blogg om temaet, og fullstendig meislet det mange har skjønt en stund: spillsentralen Steam er på vei til Linux.

Ubuntu først

- Gabe har vært interessert i å flytte Steam og Source-motoren til Linux, forklarer innlegget.

Det skal ha vært gnisten som startet arbeidet med porteringen i fjor. 

I starten opptok oppdraget bare et par mennesker, som rett og slett skulle finne ut om det var mulig å overføre spillsentralen og zombiespillet «Left 4 Dead 2» til Ubuntu-distribusjonen.

Det bar frukter, og samarbeidsskyteren skal allerede være fullt spillbar. Derfor tar de nå sats på å lansere en fullstendig Steam-klient til Ubuntu etter hvert.

- Det er viktig å ha én distribusjon når du eksperimenterer. Det reduserer varians og gjør det lettere å justere fortløpende. Dessuten er Ubuntu populær, både blant spillere og utviklere, svarer de som grunn til at de valgte akkurat denne utgaven. 

- Skal overføre flere spill

Prioriteringslista fremover består blant annet av overføre andre Valve-spill til Ubuntu, samtidig som optimaliseringsarbeidet av «Left 4 Dead 2» er i full kok.

- Målet er at Linux-versjonen av spillet skal ha like bra ytelse som Windows-utgaven, skriver de.

Arbeidet skal være godt på vei, og det elleve personer sterke utviklingslaget skal også ha hendene fulle med å ferdigstille Steam-klienten med alle funksjoner.

I kjent Valve-stil lover de ingen slippdato, og oppfordrer Linux-interesserte til å gi dem tilbakemeldinger per epost.

- Er det ikke tross alt det open source handler om - at samarbeid utretter fantastiske ting, avslutter de bloggposten.

Om alt går som planlagt, kan dette være et svært viktig grep for spillstøtten til Linux - som tradisjonelt sett har vært langt bak Windows på denne fronten.

Steam er verdens mest populære spillsentral, og har på det meste loggført over fem millioner brukere samtidig

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3