Rockeveteran står bak «Black Ops 2»-låta

Trent Reznor fra «Nine Inch Nails» lager spillmusikk igjen.

11. juli 2012 14:46

(PressFire.no): Som frontmannen i «Nine Inch Nails» har Trent Reznor solgt over 30 millioner album, blitt nominert til tolv Grammy-priser og vunnet to av dem.

Som privatperson har han blant annet sikret seg en Oscar for musikken til Facebook-filmen «The Social Network».

Han er en erfaren musiker og etter sigende en garva spiller, og nå skal han kombinere de to lidenskapene. Temalåta til skytespillet «Call of Duty: Black Ops 2» er amerikanerens håndverk, ifølge en reportasje i USA Today

Erfaren spiller

- Jeg har alltid sett opp på «Call of Duty» som det hvasseste produktet av hva ubegrensede budsjetter og et fravær av snarveier kan lede til i dagens tid og alder, betrodde han bladet.

Reznor skal ha vært en årelang tilhenger av skytespill, og var ifølge boka «Masters of Doom» en stor tilhenger av «Doom» fra 1993.

Det førte etter hvert til at han tok kontakt med utviklerne id Software, som inviterte ham til å utforme musikken til nå klassiske «Quake».

- Den må være tung

- Det bobler mye angst, anger og sinne under spillets overflate, så det ga ikke mening å gi sangen en «gung-ho», patriotisk følelse. Den må være tung, forklarte han USA Today.

Musikeren har først og fremst blitt kjent for seig og dyster industriell rock, noe han blant annet videreførte til lydsporet i storfilmen «The Girl With the Dragon Tattoo».

Sjansene burde altså være gode for at han har lagd noe rustent og stemningsbetont til det kommende spillet.

Resten av musikken er ifølge Gamespot laget av Jack Hall, som blant annet komponerte den soniske stemningen i «Mass Effect 2». 

Paul McCartney får de derimot ikke på laget. Han er allerede opptatt med å lage musikk til «Halo»-skapernes neste spill.

«Call of Duty: Black Ops 2» utgis til Windows, Xbox 360, PlayStation 3 og Wii U den 13. november. (Illustrasjonsbildet er av Trent Reznor, og tilhører Rob Sheridan)

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3