Nå får 800 biblioteker norske spill til utlån

- Vil gi nye muligheter for norsk spillbransje.

14. juni 2012 16:18

(PressFire.no): I dag forteller Norsk filminstitutt at 800 norske biblioteker får 16 norske spilltitler til utleie.

Det er Norsk filminstitutt som administrerer ordningen, som skal gjelde for de fleste bibliotekene i Norge.

I første omgang er det snakk om norske spill som er produsert de siste årene, men i pressemeldingen kommer det frem at det allerede fra neste år vil ha spill fra det aktuelle året.

- Den nye innkjøpsordningen vil gi flere norske barn og unge muligheten til å bli godt kjent med det rike utvalget av dataspill som lages i Norge, uttaler Nina Refseth, direktør for Norsk filminstitutt i pressemeldingen.

Dette gagner også norsk spillutvikling, mener Refseth.

- Samtidig vil innkjøpsordningen gi nye muligheter for en spillbransje som har utviklet seg kraftig de siste årene.

Dette betyr ifølge Stine Wærn fra drammensstudioet Ravn Studio at dataspill nå blir tatt inn i varmen som kulturuttrykk:

- Spill på bibliotek anerkjenner dataspill som likestilt kulturuttrykk med bøker, film og musikk. Bibliotekene er en sosial arena hvor det er naturlig å møtes og hvor dataspill bør finnes.

- Vi tror dette, sammen med flere nyere spillarrangementer, er med på å øke aktivitetene på bibliotekene. Ordningen gir god eksponering for norskprodusert innhold og bidrar til utvikling av flere dataspill, sier Wærn i pressemeldingen.

Ravn Studio er i disse dager aktuelle med dataspillet basert på Astrid Lindgren-klassikeren «Pippi Langstrømpe». Spillet er på listen over spill som nå blir kjøpt inn til bibliotekene.

De 16 spillene kommer fra fem norske spillutviklerstudioer og inkluderer «Kaptein Sabeltann og grusomme Gabriels forbannelse», «Henga & Bia», «Ungene i gata», «Ungene i gata og Rocke-Ragnar», «Reven og grisungen», «Knertenspillet», «Saivu - Samisk kultur!», «Øisteins store reise», «Flåklypa Grand Prix», «Englekræsj», «Flåklypa Grand Prix NDS», «Knerten gifter seg NDS», «Kaptein Sabeltann og ildprøvene NDS», «Vinter i Blåfjell NDS», «Pippi Langstrømpe NDS» og «Pippi Langstrømpe 3DS».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3