(PressFire.no): Det massive nettrollespillet «The Secret World» er tidenes største norske spillprosjekt, og markerer studioet Funcoms hissigste satsing så langt.

Mye står på spill for nordmennene, etter at deres to foregående massive nettrollespill, «Anarchy Online» og «Age of Conan», led av turbulente lanseringer med store problemer.

I dag kom beskjeden om at Funcom nok en gang utsetter sitt neste prosjekt, fra 19. juni til 3. juli. Årsaken er ifølge en pressemelding «markedsmessige årsaker».

- Den nye lanseringsdatoen plasserer «The Secret World» i et mer positivt slippvindu, som kommer til å gagne utgivelsen av spillet, skriver de.

MMO-prosjektet har blitt utsatt flere ganger tidligere, senest fra april til juni. Utviklerne kunne likevel feire fjoråret som de store vinnerne på Oslo Børs, og har inngått lukrative avtaler med både storutgiveren EA og skjemkortprodusenten NVIDIA.

Samtidig annonserer de en ny betahelg for spillet, fra 15. til 17. juni. Her får man lage «Illuminati» og «Dragon»-figurer for første gang, og utforske regionen «Savage Coast». 

Tilgang fås gjennom nøkler som deles ut på ymse spillnettsteder i tiden fremover, eller ved å forhåndsbestille spillet. De som kjøper det i forkant, får spille fullversjonen fra 29. juni.

Vi har tidligere prøvd det ambisiøse prosjektet med egne hender, pratet med spillprodusent Ragnar Tørnquist og slått av en prat med andre journalister som har lekt med det sammensatte fantasiuniverset. Sistnevnte ser du i videoen under.

«The Secret World» kommer til Windows den 3. juli.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer