(PressFire.no): I årsresultatet til Electronic Arts, som ble lagt frem i forrige måned, kom det frem at «Star Wars: The Old Republic» har mistet 400 000 spillere siden lanseringen før jul.

Nå omorganiseres studioet og mange mister jobben sin i BioWares avdeling i Austin, Texas. Det bekrefter BioWare-sjefene Greg Zeschuk and Ray Muzyka på det offisielle forumet.

- Hvis du leser dette, har du mest sannsynligvis hørt at vi omstrukturerer her i «Star Wars: The Old Republic»-teamet. Dessverre må vi si farvel til noen talentfulle, lidenskapelige og eksepsjonelt hardtjobbende folk som hjalp med å gjøre «Star Wars: The Old Republic» til en realitet.

- Å påvirke folks liv på denne måten er alltid hardt, men vi passer på at de rammede blir behandlet med verdighet, rettferdighet og respekt, skriver de i forumposten.

De bedyrer likevel at det gjenværende utviklingsteamet er betydelig, og at de skal videreutvikle spillet i fremtiden.

Verken BioWare eller Electronic Arts vil avsløre hvor mange som blir påvirket, men spillutvikleren og «Duke Nukem»-skaperen George Broussard twitret at det kan være snakk om så mange som 200 personer.

Electronic Arts uttaler til Gamesindustry.biz at noen av de som nå forlater Austin-studioet får jobbe på andre prosjekter i selskapet, mens andre må forlate selskapet.

For en måned siden gikk det rykter om at spillgiganten hadde planer om å si opp så mange som tusen ansatte, men ryktene ble kontant avvist av Electronic Arts.

I ettertid har de både lagt ned det norske studioet Playfish og nå sier de opp ansatte i BioWare Austin.

BioWare avslørte denne uken også at de kommer til stenge ned Facebook-spillet «Dragon Age Legends». Utviklerne på prosjektet skal ifølge BioWare nå jobbe med et nytt rollespill.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer