(PressFire.no): Etter å ha gått igjennom flere søkere, har Norsk filminstitutt nå bekreftet hvilke spill som tildeles utviklingstilskudd.

Til sammen deles en pott på 5,2 millioner kroner. Dette er den andre av i alt tre vedtaksrunder for spill i 2012. Totalt disponerer NFI en pott på 15 millioner årlig. Neste søknadsfrist er 19. september.

- I alt 24 prosjekter søkte om tilskudd denne gangen, og nivået er veldig høyt. Det er svært gode prosjekter som nå mottar tilskudd, og det er spennende å se hvor profesjonell den norske spillbransjen er blitt på bare få år.

- Flere av aktørene som har fått tilskudd hevder seg på det internasjonale markedet, i tillegg til det norske, uttaler Kaja Hench Dyrlie, NFIs produksjonsrådgiver for spill, i en pressemelding.

 

«Håp», fra Artplant.

Lekent skytespill

Artplant, som er travelt opptatt med ytterligere tre spillprosjekter for tiden, har fått mest i støtte.

Utviklerne jobber for tiden med spill basert på store merkenavn som «G.I. Joe» og «Game of Thrones». I tillegg utvikler Artplant robotspillet «Mech Tactics», som nå spilles i lukket betautgave i Tyskland.

Spillet «Håp» er tildelt 1,5 millioner kroner. Det beskrives som et lekent og tilgjengelig skytespill for alle aldre, og de norske utviklerne har latt seg inspirere av de populære spaceshooterne fra 70- og 80-tallet.

Dette er en sjanger som har opplevd en ny vår på de digitale plattformene PSN og XBLA. Totalbudsjettet på spillet er litt i overkant av to millioner kroner. Spillet skal være ferdig i 2013, og kan da nytes via Facebook. 

 

«Oliver & Spike -
Dimensjonshoppere».

Eventyr og oppgaveløsning

«Oliver og Spike - Dimensjonshoppere» utvikles av Rock Pocket AS. Spillet har fått 1,4 millioner kroner og kombinerer eventyr med oppgaveløsning.

Du blir kjent med Oliver og hans følgesvenn Spike, og gjennom handlingen finner du ut stadig mer om Olivers bakgrunn.

Dette er en av hovedoppgavene i spillet: avduk hans fortid – og redd fremtiden. Oliver kan forflytte seg mellom parallelle dimensjoner. Du kan altså bryte noen naturlover, og manipulere for å overvinne hindringer.

Tidligere har dette spillet mottatt 1,1 millioner i utviklingstilskudd. Det betyr at Rock Pocket totalt har fått 2,5 millioner i støtte. Norsk filminstitutt har tydeligvis tro på dette spillet, for de skriver at det markerer det høyeste tilskuddet NFI har gitt et enkeltspill.

Rock Pocket har gjort seg bemerket med «Pakken», et iOS-spill som ble veldig populært. Spillet ble blant annet kåret til App of the Week i 2010 og gikk til topps på salgslistene i USA.

 

«Mogul«.

Ta makta over verdensøkonomien

«Mogul», et spill PressFire har skrevet om tidligere i år, har fått 750 000 kroner i støtte. Her får du prøve deg på aksjemarkedet og får makta til å styre verdensøkonomien.

Spillet skal etter planen lanseres til iOS og Facebook i desember.

«Ravendark» har fått 750 000 kroner i utviklingsstøtte, og utvikles av TurboTape Games. Spillet er lagt til det mytiske Ravendark og du tar rollen som en av flere krigsherrer som samler mytologiske vesener med ulike magiske evner. TurboTape er kjent for å ha utgitt «Naval War», som gjorde suksess på Steams bestselgerlister da det ble lansert i forrige måned.

Spillet utvikles i samarbeid med metal-musikeren Harald Nævdal, kjent fra Immortal. Musikken integreres tett i spillopplevelsen, og Nævdals tekster har inspirert mytologien til spillverdenen. Antatt ferdigstilling for «Ravendark» er i 2013.

 

«SKAR -
Hammeren vender tilbake».

Interaktiv barnebok

«Elleville Ellfrids sommereventyr» har fått 380 000 kroner i utviklingsstøtte.

Dette er en interaktiv barnebok som vil kombinere animasjon, spill og bok i ett produkt, heter det på Filmfondets nettsider.

Spillet utviklet til iOS-plattformen og skal være ferdig i sommer. Historien er skrevet av den danske manusforfatteren Bo Hr. Hansen, som tidligere har stått bak den prisbelønte «Kunsten at græde i kor».

«SKAR – hammeren vender tilbake» og «Owlboy» er to omtalte spill som mange venter i spenning på. Blink Studio, som står bak førstnevnte, har fått 250 000 kroner i støtte, mens 170 000 går til D-Pad Studio som nærmer seg ferdigstilling av «Owlboy».

 

«Owlboy».

- Interesse fra utlandet

- Dette er et fantastisk prosjekt som gjennom lengre tid har fått masse positiv oppmerksomhet internasjonalt.

- D-pad har store planer om internasjonal distribusjon av spillet på flere plattformer når det er ferdigstilt. Dette vil glede mange fans av retrospill i pixelgrafikk og helt sikkert også skaffe genren mange nye, sier produksjonsrådgiver Kaja Hench Dyrlie.

«Owlboy» har gjort seg bemerket ved flere internasjonale spillmesser, blant dem GDC, og har vært i utvikling i et par år.

«SKAR – Hammeren vender tilbake» er et rollespill som henvender seg både til de yngre og mer voksne spillerne. Det er inspirert av norrøn mytologi og bygger en fantasy-verden med dette som utgangspunkt. Du må både løse oppgaver og kjempe mot skumle fantasivesener.

«SKAR – Hammeren vender tilbake» utvikles til iPhone, iPad og til pc/mac. Det skal etter planen være ferdig ved årsskiftet.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer