(PressFire.no): I 2009 skrev Tromsø-baserte Playfish spillhistorie da de ble oppkjøpt av storutgiveren EA for 400 millioner amerikanske dollar, eller nærmere 2,25 milliarder norske kroner i datidens kurs.

Selskapet ble overtatt for sin ekspertkompetanse på mobillspill og underholdning på sosiale nettverk.

I dag bekreftet stifteren Kim Daniel Arthur at EA har valgt å legge ned Tromsø-avdelingen.

- Vi har gått gjennom en prosess med våre amerikanske eiere, som har besluttet å legge om sin strategi for fremtiden. Den er vi ikke en del av, sier Arthur til PressFire.no.

 

FIFA Superstars. (Bilde: EA)

21 står arbeidsløse i Tromsø

Mobilsjefen forklarer videre at 21 mennesker mister jobben i Tromsø. Noen av dem har valgt å flytte utenlands for å fortsette i andre deler av EA-familien.

Andre går med planer om å starte noe eget.

- Jeg har mottatt signaler på at noen ønsker å starte noe eget i Tromsø, noe som kan være positivt for bransjen og miljøet her oppe, forteller han oss.

I et intervju med avisa Nordlys forklarer han at den nedlagte avdelingen bestod av både programmerere og designere. 

- Disse har nå fått valget mellom å gå med en gang eller benytte kontorene til å se seg om etter nye jobber. Alle får lønn ut oppsigelsestiden, samt en ekstra kompensasjon, sier han til Nordlys.

- Vi justerer løpende

For to uker tilbake kom det inn meldinger om at EA har planer om å si opp mellom 500 og 1000 ansatte, noe de senere dysset ned med å forklare at de foretar løpende justeringer av staben.

- I likhet med andre spillselskaper gjør vi stadige justeringer etter hvert som prosjekter fullføres og vi får nye prioriteter. Vi regner med å ha flere ansatte innen utgangen av året enn vi har nå, uttalte de den gang.

Det er ikke kjent om den rykende ferske nedleggelsen kan settes i sammenheng med dette, og Arthur ønsker ikke å uttale seg om EAs strategi. Han kan derimot avkrefte at det er skjedd noen betydelig markedsendring.

Playfish har utgitt en rekke spill for EA, blant annet det populære Facebook-spillet FIFA Superstars.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer