(PressFire.no): Helt siden Mac-entusiastene fikk Steam i 2010 har det vært snakket om at den markedsledende digitale spillplattformen også skal lanseres for Linux.

Men Valve har hatt utfordringer med å utvikle spillmotoren Source og den digitale butikken Steam for operativsystemet, som er gratis.

Source på Linux.
Foto: Phoronix.com

Nå skal mange av problemene ha blitt løst, blant annet med hjelp fra Linux-autoriteten Michael Larabel.

På sin nettside, Phoronix.com, forteller han om sitt besøk til Valve for å teste systemet og å bistå med kunnskap. Han tror det er sannsynlig at Linux-satsingen vil rulle ut i løpet av de neste månedene.

Det er i dag mulig å «jukse» til en installasjon av Steam på Linux, men ifølge Larabel bygger Valve systemet nå sitt fra bunnen av for systemet.

Målet er at alle Source-spill fra selskapet skal bli tilgjengelig. Det betyr blant annet at «Half-Life»-spillene, «Team Fortress 2», «Portal»-spillene og «Left 4 Dead»-spillene står på lista. Det siste spillet i den sistnevnte serien kjører nå i Linux-systemet.

Som bevis har han lagt ut bilder av «Left 4 Dead 2» som kjører på Linux-varianten Ubuntu 11.10 med AMD Catalyst-drivere for Linux.

Han mener at Valve nå blant annet vil oppfordre andre spillutviklere som bruker Source og Steam til gi ut spillene sine som Linux-versjoner.

Da Mac-versjonen ble lansert 12. mai 2010 hadde Steam over 50 spill tilgjgengelig spill for Apples plattform. 

Larabel skriver også at Valve-sjefen Gabe Newell selv er svært engasjert i Linux-versjonen og skal ha snakket i timesvis om sin entusiasme for Linux og hvor mye han misliker Microsofts Windows 8.

Med 40 millioner kontoer er Steam ansett som markedslederen når det kommer til digitalt spillsalg for pc og Mac. Det har blitt anslått at Steam har mellom 70 og 80 prosent av digitalt salg av pc- og Mac-spill.

Foto: Phoronax.com/Michael Larabel

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer