(PressFire.no): Merk deg navnet «Moebius». Spesielt om du er fan av gode, gamle pek-og-klikk-spill. Legenden Jane Jensen, kjent fra Sierra On-Line, har nå opprettet et nytt spillstudio og døpt det Pinkerton Road.

Det første prosjektet fra den kanten er kalt «Moebius».

Jane Jensen er en av de som har valgt å finansiere sitt neste prosjekt gjennom Kickstarter. Tim Schafers Double Fine klarte å sanke inn over 3,3 millioner dollar tidligere i år til sitt nye spill.

 

Fansen valgte «Moebius»

Målet er 300 000 dollar, og når hennes Pinkerton Road-studio denne summen i løpet av en drøy måned er planen å lansere «Moebius» 31. mars neste år. Så langt, etter bare noen dager med innsamling, er 180 000 dollar donert til prosjektet i skrivende stund.

Det er over en måned igjen før aksjonen er over.

Da Kickstarter-kampanjen startet tidligere denne måneden, hadde Jensen tre ulike spillkonsepter som det kunne stemmes på.

Den spillidéen som fikk flest stemmer vil bli realisert. Ett alternativ var å lage en oppfølger til Jensens forrige, «Gray Matter» (2011). Ett prosjekt med navnet «Anglophile Adventure» - og altså: «Moebius».

 

Metafysisk science fiction-thriller

De aller fleste ønsket å se «Moebius» bli realisert, et spill skildret i tredjepersons perspektiv som introduserer Malachi Rector som hovedpersonen.

Han er en antikvitetsforhandler som mister alle eiendeler og historiske skatter han har samlet fra hele verden i en brann.

En millionær hyrer inn Rector for å etterforske en rekke begivenheter, og dokumentere disse på en grundig måte, står det på Kickstarter-siden til Jensen.

Videre beskrives «Moebius» som en «metafysisk science fiction-thriller», både inspirert av J.J. Abrams-serien «Fringe» og Jensens klassiske «Gabriel Knight»-spillserie. 

 

Flere spill på vei?

Jensens nye spillstudio drives fra hennes eget hjem, med datteren og mannen som andre viktige bidragsytere.

Hun forteller i videoen du kan se nederst i saken at dette ikke blir et engangstilfelle – men at Pinkerton Road tenker langsiktig.

- Ettersom dette er det nye studioets første spill, må det bli det beste i historien. Og jeg skal forsøke å få det til å skje, sier Jensen.

- Jeg ble glad for at folk kommenterte at de syns det var vanskelig å velge, at de skulle sett at det ble noe av alle tre spillene. Pinkterton Road handler ikke bare om ett spill, vi kommer forhåpentligvis til å produsere mange flotte spill.

Dette underbygges av planene om å introdusere en slags sesongpakke som strekker seg til juni 2013. Avhengig av hvor mye Jensen klarer å samle inn nå, kan det nemlig dukke opp flere prosjekter før den tid.

For 50 dollar får du et slikt «sesongkort» som kan resultere i en interaktiv barnebok, eller et spill, som Jensen nesten er ferdig med.

Samler Kicstarter-kampanjen inn minst 600 000 dollar, lager Pinkterton Road ytterligere et pek-og-klikk-spill som vil være ferdigstilt i juni 2013.

 

«Moebius» skal etter planen være ferdig i mars 2013. Det slippes til pc (andre plattformer er ikke annonsert foreløpig). Spillet blir DRM-fritt, opplyses det på Kickstarter-siden.

Se den seneste videooppdateringen med Jane Jensen, etter at fansen hadde stemt på sitt favorittprosjekt av tre mulige – og resultatet var klart:


Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer