(PressFire.no): Valve har etablert en solid butikk med sin Steam-tjeneste. Det er en plattform for pc-spill, et samfunn og onlinebutikk som har over 40 millioner brukere. I tillegg er de kjent for å lage spill som «Half-Life» og «Portal 2».

At tjenesten har vokst med 100 prosent hvert eneste år i sju år, er et bevis på Steams suksess

I forrige måned sirkulerte det saftige rykter om at Valve muligens er på vei inn på konsollmarkedet. Nå har selskapet utlyst en stilling som underbygger dette.

Valve søker blant annet etter en elektronikkingeniør til å hjelpe med å utvikle ny maskinvare.

- Hjelp oss å skape nye spillopplevelser, heter det i jobbeskrivelsen som nylig dukket opp.

Der understrekes det videre at det ikke er snakk om å lage tilleggsutstyr til pc.

 

En patentsøknad fra Valve i fjor
røper en viss interesse
for spill-hardware fra den kanten.

Er spesifikasjonene allerede spikret?

«Steam Box», som konsollen populært blir kalt av sladremakere på nettet, skal være en maskin utviklet i tett samarbeid med andre produsenter - lagd for at du enkelt skal kunne spille pc-spill på en stor skjerm, hevder enkelte.

I begynnelsen av mars skrev vi om en kilde The Verge har snakket med som indikerer at Valve vil overlate produksjonen til forskjellige partnere.

En prototyp skal ha blitt vist på CES-elektronikkmessen i Las Vegas på nyåret.

The Verge hevdet at konsollen har en Core i7-prosessor, 8 GB RAM, og grafikk fra Nvidia. Den skal kunne kjøre PC-spill, og selv åpne for at rivaler som EAs konkurrerende tjeneste Origin får etablere seg der.

Denne kilden hevdet videre at konsollen ikke krever spesielle utviklerverktøy, og Valve har heller ingen planer om å kreve lisenser fra utviklere.

 

Mystisk patentsøknad

Pc-spillingen kan altså være på vei til storskjermen i stua på en ny måte. The Verge skrev i forrige måned at en rekke ulike kontrollere skal være kompatible, men konsollen vil også få sin egen.

Valve har allerede søkt om patent på en slik. Det skjedde i fjor. (Se bildet av denne skissen brukt i patentsøknaden til høyre her).

Denne kontrolleren skal la deg bytte ut deler, for at du skal kunne tilpasse etter hva du skal spille.

Et skikkelig sprekt rykte er at denne kontrolleren kan få en slags bio-måler som blant annet sjekker pulsen til den som spiller.

Valve-sjefen, Gabe Newell, har tidligere innrømmet at selskapet hans har testet slik teknologi, og uttalte seg om funnene de har gjort på denne måten:

- Det er overraskende givende når du er i en kompetitiv situasjon, og plutselig ser at en annen spillers hjerterytme går opp. Og i en samarbeidsmodus, om en ser at en annen spiller begynner å svette, er reaksjonene mye mer tydelige enn vi hadde trodd, sa Newell til GamesRadar tilbake i 2010.

 

- Dette er bare en test-pc

Like etter at The Verge skrev om Steam Box i forrige måned, dukket det opp et mystisk bilde på Twitter - fra Valves Greg Coomer. (Se til høyre).

Han detaljerte samtidig spesifikasjonene til denne maskinen – som tilfeldigvis matcher innmaten i en Steam Box som The Verge rapporterte om.

PR-ansvarlig i Valve, Doug Lombardi, avslo at bildet fra Coomer er noe annet enn en testenhet, bygd for å justere Steams nye brukergrensesnitt – og for å jobbe med å gjøre det enklere å spille Steam-spill fra en pc koblet til en tv.

Altså, ingen ny «konsoll», hevdet Lombardi på Game Developers Conference (GDC) i forrige måned da Kotaku snakket med ham.

Valve søker etter flere nye medarbeidere, de. På listen over ledige stillinger ser vi også - litt interessant - at spillselskapet blant annet søker etter en erfaren psykolog.

 

Artikkelbilder: US Patent & Trademark Office (via Kotaku), og Greg Coomers Twitter.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer