(PressFire.no): I et søksmål anklages Activision nå for å ulovlig ha tatt i bruk patentert teknologi. Det skriver Gamesindustry.biz.

Selskapet Worlds Inc. mener det er spillene «World of Warcraft» og «Call of Duty»-serien som tar i bruk deres teknologi uten lov.

Ifølge søksmålet tar spillene i bruk «systemer og metoder som gir brukere muligheten til å interagere i et virtuelt område» uten å betale for det.

- Teknologier skapt av Worlds har hjulpet forretningspartnere med virtuelle spillverdener og salg av virtuelt utstyr å vokse til en industri med flere milliarder dollar i omsetning, sier Worlds Inc.-sjefen Thom Kidrin en i en uttalelse til Gamesindustry.biz og fortsetter:

- Men selv om vi er fornøyd med å se at spillbransjer og dens raskt voksende kundebase har omfavnet vår patenterte teknologi, fortjener vi en rettferdig kompensasjon for bruken.

Dermed holder Kidrin løftet sitt fra 2009 da Worlds Inc. var i en lignende rettsak med den koreanske spillgiganten NCsoft. Den gangen lovet han at de kom til å saksøke både Activision Blizzard for «World of Warcraft» og «Second Life».

NCsoft inngikk et forlik med Worlds Inc. i 2010, hvor forlikssummen ble holdt hemmelig.

World Inc. har spesialisert seg på å lage virtuelle verdener og har blant annet laget virtuelle områder for både rockebandet Aerosmith, Hanson og David Bowie.

Activision har ennå ikke kommentert søksmålet. Spillgiganten befinner seg også i en rettsprosess med både Electronic Arts og tidligere Infinity Ward-ansatte. Den saken skal opp i retten 29. mai

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer