Oppsigelser i «Journey»-studioet

En av grunnleggerne søker nå nye utfordringer.

29. mars 2012 18:35

(PressFire.no): En av grunnleggerne av studioet bak de kritikerroste PlayStation 3-spillene «Flower» og «Journey», Kellee Santiago, har kunngjort sin oppsigelse.

Santiago grunnla selskapet sammen med kreativ regissør, Jenova Chen, etter at de møttes som studenter for seks år siden.

Til Gamasutra forteller hun at hun nå ønsker nye utfordringer:

- Etter disse tre spillene, syntes jeg det var en fantastisk mulighet for oss å se på hva vi har lært av erfaringer og ta det med seg inn i nye områder.

Flere endringer i rekkene

Studioet Thatgamecompany har produsert spillene «fl0w», «Flower» og nylig lansert «Journey» under en eksklusivitetsavtale med Sony.

Spillene har fått mye oppmerksomhet for å være annerledes, og har dermed også blitt brukt i kunstdebatter.

Vår anmelder trillet terningkast fem til «Journey».

Santiago har selv deltatt på flere seminarer hvor spill-som-kunst har vært diskutert.

Tidligere denne måneden kom det også frem at Chris Bell og John Nesky slutter i Thatgamecompany for å starte et nytt studio som blir døpt The Wilderness. Studioet jobber med et indiespill kalt «Way».

- Lykke til på reisen

Det er usikkert om Kellee Santiago skal begynne i det nye studioet til de tidligere kolleagene, men ifølge Gamasutra hevder kilder at det kan komme flere oppsigelser i Thatgamecompany.

Jenova Chen ønsker Santiago lykke på reisen:

- Selv om vi vil fortsette veien i Thatgamecompany, har Kellee funnet en ny retning i karrieren. Selv om våre veier i fremtiden er forskjellige, nå som TGC begynner på vårt neste prosjekt, ønsker vi Kellee lykke til på reisen og håper veiene våre krysses igjen, sier han i en uttalelse.

Thatgamecompanys eksklusivitetsavtale med Sony var for tre spill, og er dermed fullendt med «Journey». Det er usikkert hvilke plattformer de nå vil utvikle spill for.

«Journey» ble sluppet til PlayStation 3 den 14. mars og kan kjøpes på PlayStation Network.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3