I helga satte 999 spillentusiaster verdensrekord

Svensk prototype slår gammel «Planetside»-rekord.

31. januar 2012 11:35

(PressFire.no): I helga utførte det svenske spillselskapet MuchDifferent et vellykket verdensrekordforsøk i å ha flest mulig spillere i et førstepersons skytespill.

I et tiltak de døpte Man vs Machine klarte de å ha 999 spillere samtidig, noe som betyr at de slår den tidligere rekorden som var på 600 spillere i «Planetside». Det kostet 29 dollar å være med rekordforsøket.

Rekorden ble satt i et nettleserbasert skytespill som fremdeles kun er på prototypestadiet.

Spillerne ble delt i to lag, hvor ett lag spilte man og det andre laget spilte machine. Selve omgangen skal ha foregått i rundt to timer og ingen av lagene gikk seirende ut - det ble gjort balansejusteringer underveis. 

Målet var opprinnelig 1000 spillere, men på grunn av uforutsigbarhet knyttet til innlogging og mobilisering via internett manglet det én spiller.

Ifølge utviklerne ble det hele gjennomført uten at systemet mistet pusten:

- Jeg er veldig stolt over at vi kunne vise verden et så massivt spill uten lag og fantastisk respons, sier MuchDifferent-sjefen Christian Lönnholm i en blogg.

Resultatet blir nå dokumentert for å bli videresendt til Guinness Rekordbok og MuchDifferent vil fortsette jobben med å videreutvikle teknologien.

Tiden vil vise seg hvor lenge 999 spillere i et førstepersons skytespill vil stå som rekord - «Planetside 2» er under utvikling hos Sony Online Entertainment.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3