Nå kommer «Lego Minecraft»

Og da mener vi ekte Lego.

6. desember 2011 12:06

(PressFire.no): Mange har nok tenkt tanken allerede, og nå ser det ut til å bli en realitet – kultspillet «Minecraft» ser ut til å få sin egen Lego-kolleksjon.

Det er den svenske spillutvikleren selv som avslører at de er i samtaler med den danske leketøysgiganten om en egen «Minecraft»-kolleksjon.

- Vi kommer til jobbe med Lego-gruppen for å sikre en lisensieringsavtale og donere 1 prosent fra Lego Cuusoo til veldedighet, skriver utviklerne om Lego-prosjektet.

Flere likhetstrekk med Lego

Cuusoo er et prosjekt fra Lego hvor hvem som helst kan komme med idéer som tar i bruk de populære Lego-klossene, hvor det har vært flere «Minecraft»-prosjekter i sving.

Vanligvis må prosjektene få 10 000 stemmer før Lego vurderer prosjektet. Spillutvikleren er likevel nå i direkte forhandlinger med Lego, og skriver at de nå har invitert noen Lego-fans som har stått for flere av de tidligere «Minecraft»-prosjektene.

I «Minecraft» skal man bygge egne konstruksjoner ved å bruke klosser, noe som er lett å forestille seg hvorfor vil fungere som Lego-klosser.

«Minecraft» har blitt et gigantisk fenomen i løpet av den over to år lange betatestingperioden. Spillet ble i november endelig sluppet i ferdig form og har rukket å selge over fire millioner eksemplarer.

Gir seg som «Minecraft»-sjef

Spillet har vunnet en rekke priser og mannen bak spillet, Markus «Notch» Persson, har nærmest fått legendestatus som indieutviklerenes Askepott. Han meldte nylig at han nå vil gi seg som sjefsutvikleren for «Minecraft».

Det populære spillet har også blitt sluppet til mobiltelefoner og nettbrett (iOS og Android), i tillegg til at en Xbox 360-versjon er på vei.

Lego har de siste årene hatt stor suksess med spill basert på «Star Wars», «Indiana Jones», «Batman», «Harry Potter» og nylig «Pirates of the Carribbean».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3