Nye rykter om «Neverwinter Nights MMO»

Mye tyder på en snarlig annonsering.

11. august 2010 13:07

Ryktene om et nytt onlinerollespill basert på «Neverwinter Nights»-serien har gått lenge. Og ryktene skjøt for alvor fart da leketøysgiganten Hasbro, som eier rettighetene til «Dungeons & Dragons»-merkevaren, i desember 2009 saksøkte Atari for å ha videresolgt rettigheter til et nytt «Dungeons & Dragons»-spill til den japanske spillgiganten Namco Bandai.

Namco Bandai produserer også leketøy og forblir derfor en direkte konkurrent til amerikanske Hasbro.

I tillegg befant Atari seg i et søksmål med Turbine om det allerede lanserte «Dungeons & Dragons Online», hvor Turbine blant annet mente at Atari bevisst hadde undersolgt spillet med planer om å lansere et nytt onlinerollespill i «Dungeons & Dragons»-universet.

Siden den gang skal Atari og Turbine ha inngått et forlik og det spekuleres i om årsaken kan skyldes Warner Bros' oppkjøp av Turbine. I slutten av juli annonserte også Turbine at de har overtatt «Dungeons & Dragons Online» for fullt - og at europeiske spillere fra 20. august kan laste ned en egen gratisversjon av spillet fra den offisielle nettsiden.

I tillegg til «Dungeons & Dragons Online» har Turbine også stått for «The Lord of the Rings Online».

CRYPTISK ANNONSERING

Status for Hasbro-søksmålet er ukjent, men flere ting tyder på at det planlegges en avduking av et nytt spill i «Neverwinter Nights»-serien.

Nettsiden Superannaution har sporet opp en rekke domenenavn som kan hinte om at noe er på gang. Blant domenenavnene finner vi vistneverwinter.com, neverwinter-game.com, play-neverwinter.com, save-neverwinter.com og saveneverwinter.com. Og ikke overraskende er alle domenene registert i Ataris navn.

På rollespillkonferansen Gen-Con, skal en representant fra selskapet ha fortalt at Atari har planlagt å annonsere et nytt «Dungeon & Dragons»-spill på sensommeren, rapporterte critical-hits.com tidligere i måneden.

Det spekuleres nå i om det er Atari-studioet Cryptic Games («City of Heroes», «Champions Online», «Star Trek Online»), som står for utviklingen av det nye «Dungeons & Dragons»-spillet. Cryptic-sjef Bill Rober avslørte nemlig overfor MMORPG.com at selskapet vil avduke sitt nye spill på sensommeren, men at de fremdeles er langt unna et slipp.

Det var i sin tid rollespillspesialistene i BioWare («Dragon Age», «Mass Effect») som laget det første «Neverwinter Nights» (2002) og Obisidian Entertainment («Star Wars: Knights of the Old Republic 2») som lagde oppfølgeren, «Neverwinter Nights 2» (2006).

Det meste tyder på at vi snart får avslørt hvem som tar over stafettpinnen. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3