«Max Payne 3» utsettes

Et solid driftsresultat, mye takket være en viss cowboy, kan være årsaken til utsettelsen.

9. juni 2010 07:27

I følge en finansrapport har Take-Two nå avslørt at «Max Payne 3» ikke vil bli sluppet i løpet av høsten som først planlagt, men i stedet flyttes spillet ut av siste kvartal i finansåret 2010 som har siste dag 31. oktober.

Ingen større grunn til utsettelsen blir nevnt, men det er ikke usannsynlig at dette blir gjort for å unngå kannibalisering av egne titler.

«L.A. Noire», «Mafia II» og «Sid Meier’s Civilization V» blir nemlig bekreftet til å slippes i fjerde kvartal, alle spill som Take-Two skal gi ut.

BEDRE RESULTAT ENN FORVENTET

Det nevnes allikevel at resultatet i andre kvartal har vært bedre enn forventet, samtidig som det skrytes av svært godt salg av kritikervinneren «Red Dead Redemption», som ifølge rapporten har solgt hele fem millioner eksemplarer siden det ble sluppet 18. mai.

Det solide salget av «Red Dead Redemption» vil dermed sannsynligvis også sikre selskapets resultat i tredje kvartal, og derfor gjøre mer nytte for seg på resultatet i neste finansår.

Les også: Anmeldelse av «Red Dead Redemption».


Se også: 30 minutters kortfilm basert på «Red Dead Redemption».

«Max Payne 3» er en ny start for serien og det første nye spillet siden 2003. Ifølge utviklerne selv blir Payne denne gangen «mer verdensvant og mer kynisk enn noen sinne», noe utvikleren var inne på da spillet først ble annonsert i mars i 2009.

Det tredje spillet i serien er også det første spillet som ikke utvikles av finske Remedy, som nylig var aktuelle med actionthrilleren «Alan Wake» til Xbox 360.

Rockstar bekreftet nylig at de dropper å vise frem spill på E3. I stedet vil de arrangengere sin egen presseevent senere i år der spill som «Max Payne 3» og «L.A. Noire» forventes å bli vist i detalj.

«Max Payne 3» uvikles til PC, Xbox 360 og PS3 og slippes dermed tidligst november 2010.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3