PC-versjonen av Splinter Cell forsinket

PC-versjonen av «Splinter Cell: Conviction» blir flyttet på, røper Ubisoft. Dessuten trekkes to spilltitler fra Steam-tjenesten i England. Har alt dette en sammenheng?

19. mars 2010 19:13

Dette er enda mer dårlig nytt, spesielt for de som har ventet på PC-versjonen av spillet som har fått nesten parodisk mange utsettelser forbundet med seg de siste årene.

Nå røper Ubisofts interne planer at PC-spillet ikke vil komme i salg før 30. april, altså to uker etter at Xbox 360-utgaven er ute. Da lanseringsdatoen nok en gang ble annonsert på eplekjekt vis - skrevet i stein - gjaldt det tydeligvis ikke for PC-eiere...

Ubisoft har foreløpig ikke sagt noe konkret om hva som er grunnen, men flere – blant dem Eurogamer – stiller et passende spørsmål: Om dette kan ha sammenheng med det kontroversielle DRM-systemet - noe som vi tidligere har skrevet om.

Les også: «Splinter Cell: Conviction»

kan nå testes på Xbox 360.

MER DRM-KLUSS?

Dette har blitt innført på noen Ubisoft-titler i år, og har blant annet forårsaket at «Assassin’s Creed II» ble utsatt for å få implementet dette antipirat-tiltaket.

DRM-systemet til utgiveren betyr at du i praksis må sitte med en PC som er koblet opp mot internett hele tiden mens du spiller.

Og dette vanskeliggjør samtidig den vanligvis korte veien fra utgivelse til en fullverdig piratversjon på nettet. Noe som har vært et stort problem for spillutgivere i en årrekke. Også Ubisoft.

Dette med DRM-sperre er et nytt tiltak fra Ubisoft, som har skapt masse bråk blant spillere som føler at PC-spillopplevelsen har blitt kraftig innskrenket. Og da snakker vi selvsagt om de lovlydige PC-spillerne.

I dag har Ubisoft informert om at spillutgiveren vil trekke to spill fra Steam i England, nærmere bestemt stortittelen «Assassin’s Creed II» og «Silent Hunter V». Man hevder dette ikke har noe med de siste ukenes begivenheter å gjøre – som mest av alt fortoner seg som en eneste stor kamp mot piratkopierende PC-spillere. 

Les også: Vår anmeldelse av «Assassin's Creed II».
Les også: Vår anmeldelse av den første utvidelsen, «The Battle of Forli».
Les også: Vår anmeldelse av den andre utvidelsen, «Bonfire of Vanities».

I uttalelsen fra Ubisoft, som blant annet VG247 har fått kloa i, står det:

- Spillene som er listet opp er tilgjengelige for salg i alle andre land på Steam. Det faktum at disse ikke er tilgjengelige på Steam i England har ingenting med DRM-systemet å gjøre, men er forankret i en lokal forretningsavgjørelse mellom Ubisoft og Steam i England.


«Splinter Cell: Conviction» slippes til Xbox 360 15. april. PC-versjonen kommer ut omtrent to uker etter. 30. april er nevnt som en dato, men om dette også gjelder Norge må vi vente litt på informasjon rundt.

Se trailer som presenterer demoen som nå er tilgjengelig på Xbox 360:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3