Rekordår for spillprosjekt-søknader

Fem nye, norske spillprosjekter får støtte.

2. november 2009 19:14

I en pressemelding avslørte Norsk Filminstitutt i dag hvilke spillprosjekter som får en del av tilskuddet på 2.4 millioner kroner.

- Det har vært rekordstor søknadsmengde i 2009 med totalt 73 søknader fordelt på tre søknadsfrister. I siste runde kom det inn 23 søknader, sier prosjektrådgiver for spill ved Norsk filminstitutt, Kaja Hench Dyrlie i pressemeldingen.

- Det er meget gledelig at tilfanget av gode prosjekter er så stort. Dette viser at bransjen er i stor utvikling og at regjeringens økte satsning på spillutvikling gir resultater, fortsetter Dyrlie.

De fem prosjektene som fikk støtte ble «Velocipede – Online Cycling Manager» (PC, Online) fra Turbo Tape Games AS, «MyBeast» (iPhone) fra Dark Codex Studio, «Lookit» (Wii) fra Basbergs Gatada Games, «Dør-til-dør» (iPhone) fra Rock Pocket Limited og «På kant med verden» fra Funcom Oslo AS.

Ifølge pressemeldingen fikk «Velocipede – Online Cycling Manager» 550 000 kroner, «MyBeast» og «Lookit» fikk 100 000 kroner hver, mens «Dør-til-dør» fikk tildelt 150 000 kroner.

Den største biten av kaka var det «Age of Conan»-firmaet Funcom som fikk. De ble tildelt 1 500 000 kroner til sitt prosjekt kalt «På kant med verden» (PC, Mac), et nettbasert spill som skal fokusere på en sosial form for ekstremsport.

Funcom har tidligere i år også fått støtte til sitt spillprosjekt med arbeidstittelen «Monsterhelter», et nettleserbasert massivt onlinerollespill for barn.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3