Spillutgivere positive til å la folk betale mer for tidlig tilgang til spill

- Forventer at doble utgivelsesdatoer vil øke i omfang neste år.

16. november 2018 16:56

(PressFire.no): Utgivere av spill ser stadig etter nye måter å klemme penger ut av spillinteresserte, og en trend det siste året eller to har vært å gi ut spillet litt tidligere for folk som betaler ekstra.

Slik er det for eksempel med «Battlefield V», som egentlig ikke kommer før neste uke. De som betalte for «Origin Access Premier» kunne spille det allerede 9. november, mens de som betalte for bare «Origin Access» fikk spille i ti timer fra samme dato.

Industriblekka GamesIndustry.biz har pratet med flere utgivere om hva de synes om trenden, og det virker som om det renner såpass mye penger inn at dette raskt kan bli normen fremover.

«Shadow of the Tomb Raider», «Forza Horizon 4», «Assasin’s Creed Odyssey», «Hitman 2» og årets utgaver av «FIFA» og «NHL» hadde alle to lanseringsdatoer – én for den vanlige versjonen og én deluxe-versjon som kommer en stund før.

Disse inneholder som regel litt ekstra digitalt snacks, som lydspor eller ekstra kosmetisk innhold.

I teorien kan det virke som en god deal for de som er ekstra gira, men noen vil nok påpeke at det i praksis ikke er et spill som kommer før det andre – det er den senere versjonen som dyttes bakover.

Kynisk? Kanskje, men det er noe det virker som vi må leve med fremover:

- Vi vil uten tvil innføre «early access»-versjoner etter vårt neste spill. Jeg forventer at doble utgivelsesdatoer vil øke i omfang neste år, sier en ikke-navngitt, medium stor utgiver til GI.biz.

Andre utgivere skal ha sagt tilsvarende, og at det så langt har vært en suksess for de.

Også retailere er fornøyd med konseptet. GAME-sjef Martyn Gibbs sier det har vært effektivt for dem, og at spillene som har hatt doble lanseringsdatoer har «fungert skikkelig bra».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3