Nå kommer også «PC Classic»

30 DOS-spill, rett på tv-en.

13. november 2018 14:58

(PressFire.no): Minikonsoller er virkelig i vinden for tida, med alskens varianter av gamle maskiner pakketert inn i små bokser med HDMI-utgang for enkel TV-tilkobling.

Og nå kommer også en ...PC-mini?

Navnet er «PC Classic», og greia er at maskina skal komme med 30 fullt lisensierte og lovlige klassikere fra DOS-æraen. Spillene er ikke blitt avslørt enda, men en video viser både «Commander Keen», «Doom» og «Quake 2» kjørende på den.

Boksen produseres av Unit-E Technologies, som lager arkadespill og andre teknlogiske duppedingser fra før, og har full støtte for både kontrollere og tastatur/mus.

Den konkrete innmaten som kjører moroa er ukjent, men produsenten har avslørt at det er en ARM-chip det er snakk om.

Den er også utstyrt med wifi, bluetooth, tre USB-porter og både HDMI- og kompositt-utganger. Planen er at spill spilles via SD-kort, i en inngang formet som en gammel diskettstasjon, men det er usikkert om du kan legge inn egne spill.

Det skal følge med en egen kontroller, men det er også planlagt et eget mini-tastatur og mus som valgfritt tilleggsutstyr. Flere farger skal være planlagt – prototypen som det er bilder av her har fargen «kjederøyker-beige».

Prisen skal være rundt 800 kroner, og planlagt lansering skal være mot sommeren neste år, etter en kronerullingsfase.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3