- Jeg skal gå «all the way» for å få denne fyren utestengt

Verdens mest populære streamer får sterk kritikk etter trusler.

12. november 2018 15:55
«Ninja»

(PressFire.no): Verdens største Twitch-stjerne, Richard Tyler «Ninja» Blevins, har fått hard medfart i sosiale medier i helga. Det etter at han ble tatt av dage i «Fortnite» av en person han mente jukset.

Blevins ble skutt av en annen spiller, som så stilte seg opp og danset – en vanlig måte å ha det litt moro med en spiller du nettopp har knertet.

Dette mente Blevins var bevis for at spilleren, bare omtalt ved kallenavnet IcyFive, hadde stream snipet han.

Såkalt stream sniping skjer når en spiller har opp streamen til en annen, og dermed kan se hvor han befinner seg til enhver tid. Det er mulig å legge inn en tidsforsinkelse på streamen for å sørge for at det folk ser er «gammelt nytt», men enkelte velger å ikke ha det – for å kunne være mer direkte i samtaler med seere og chat.

Det er her det skar seg, for IcyFive dro av en dansen rett etter en av vennene til Blevins hadde sagt «her kommer dansen!». Blevins reagerte ikke akkurat positivt på å bli gjort til skamme på denne måten, og timingen var bevis nok, mente han.

Men det var ikke bare en trussel om å rapportere spilleren via spillet, men også at han skulle bruke kontaktene sine i Epic Games for å få han fjernet helt fra spillet.

- Jeg elsker det når det er bevis. For en idiot. Hvor dum kan man være, brøler Blevins inn i mikrofonen, før han gjør det klart at han skal gjøre alt i sin makt for å få den andre spilleren bannlyst fra «Fortnite».

- Jeg skal gå «all the way» for å få denne fyren utestengt.

- IcyFive, om du forlater spillet akkurat nå, så skal jeg ikke rapportere deg. Men jeg garanterer for din utestengelse om du fortsetter å spille, sier han videre – selv om han på dette tidspunktet allerede hadde rapportert IcyFive.

Etter noen sekunder har han fått nok, og tar opp mobiltelefonen for å sende en melding til en kontakt i Epic Games, utviklerne av spillet. Han tok også et oppgjør med enkelte som klagde på oppstyret i chatten.

Her er dansingen som skapte dramaet.
Her er dansingen som skapte dramaet.

Bedyrer uskyld

Det skapte furore i sosiale medier, og spesielt på Reddit ble det rettet svært krass kritikk mot den kjente streameren, som hadde så mange som 150 000 betalende abonnenter for noen måneder siden – og som dro inn nesten fire millioner kroner i måneden fra disse.

Flere mente at Blevins hadde gått langt over streken, og at hans store innflytelse som den mest populære streameren til Epic Games betydde at IcyFive faktisk kunne bli bannlyst.

IcyFive har selv lagt ut en video hvor han prøver å forklare ting fra sitt ståsted, og hvor han nekter for at han hadde lurkikket på streamen. Han sier han bare spilte med noen venner.

- Et lag begynner å skyte på meg, så jeg prøver å komme meg unna. Så ser jeg en som bare står der. Jeg skyter han først med sniperen min, så med rifla. Så fortsetter jeg bare å spille.

Han forklarer videre at han etter kampen hadde seks venneforespørsler fra noen tilfeldige folk, som han godtok. Alle forklarte han at han hadde skutt Ninja, og at han prøvde å få han utestengt.

- Ninja virker som en «chill» fyr, han virker positiv, men…

En slags beklagelse

Ninja tok så til ordet på Twitter, der han ble konfrontert med situasjonen. En av lagkameratene hans, Benjamin «DrLupo» Lupo, forsvarte IcyFive og sa han ikke trodde det var snakk om stream sniping.

- Snakk om timing med emoten akkurat da Ben (lagkameraten) spurte om det. Oddsen var i min favør, men jeg antar jeg tok feil, da. Enda bra Epic undersøker når jeg har spørsmål om en spiller, og ikke utestenger de øyeblikkelig, skriver han.

IcyFive responderte:

- Jeg skjønner ikke hvorfor du ble så sinna, kalte meg en idiot og sa du skulle prøve å få meg utestengt. Jeg vet at du kan få meg utestengt, fordi jeg vet hvor mye makt du har hos Epic. Du er frontfiguren til «Fortnite».

Det var ikke bare musikk i Blevins ører, som riktig nok til slutt kom med en beklagelse, innpakket sammen med en beskyldning om å «melke» opptrinnet.

- Epic utestenger aldri noen uten grunn, selv om jeg sier noe. At du tror det, er naivt. Slutt å late som om du er offeret, du blir ikke utestengt, jeg beklager. Slutt å melk dette.

Senere på dagen utdypte han det hele litt mer i en ny stream, og mente det fantes beviser for at IcyFive hadde gjort tilsvarende før, og at det betyr at han gjorde det samme nå.

- Han har gamle kontoer og videoer der han stream sniper før. Han har en annen konto som heter «NinjasRealLoot». Folk «white knighter» han, men vit hvem dere forsvarer.

- Epic hører ikke på alt jeg sier. Alle jeg rapporterer... det eneste som skjer er at de blir undersøkt. Om Epic finner ut at det var juks, så ordner de det. De hører ikke på meg når jeg sier noe, de gir meg ikke noe. Jeg får ingenting fra de.

- Det er så mye misinformasjon. Sa jeg at jeg skulle få han utestengt? Absolutt. Prøvde jeg? Jeg sendte en melding til han jeg alltid sender slike meldinger til og ba han undersøke.

IcyFive har foreløpig unngått bannlysingen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3