Xbox-sjefen tar på seg å fikse Windows Store for spill

- Det gjenstår mye jobb.

12. november 2018 15:00

(PresFire.no): Mannen som i dag leder Xbox-satsingen til Microsoft, Phil Spencer, får nå utvidet arbeidsoppgavene.

Spencer får mye av æren for å få Xbox-satsingen noenlunde på rett kjøl igjen etter den katastrofale lanseringen, og nå skal ha ta på seg en annen utordring for Microsoft – Windows Store.

- Jeg mener at det gjenstår mye jobb på Windows, sa han under XO18 i helga og påpekte at de får mye tilbakemeldinger om den digitale butikken, rapporterer for eksempel The Verge.

Å kalle den en satsing med liten oppslutning og at den er lite populær hos brukerne ville være en voldsom underdrivelse.

- Jeg kommer til å ta en rolle med større ansvar for hva som foregår på Windows Store, å lage den skikkelig skreddersydd til spillene som vi ønsker skal få det beste av hva vi kan tilby.

Det hører med til historien at spillsatsingen til Microsoft i større og større grad også inkluderer Windows – de fleste nye spill fra Microsoft sine studioer lanseres både på Xbox One og Windows – i tillegg til at kjøpet stort sett gjelder begge plattformene.

I tillegg har de åpnet for at spillene kan spilles på tvers – mellom Xbox One og Windows.

Utfordringene har blant annet vært rundt dårlig støtte opp mot andre tredjeparts tjenester – enkelte storspill har ikke kunnet spilles med andre spillere fra for eksempel Steam.

Windows Store har også hatt tekniske utfordringer knyttet til ytelse med systemer fra for eksempel Nvidia.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3