VR-nettsted: - Valve skal gi ut eget VR-headsett med nytt «Half-Life»-spill

Bilder har lekket på nett.

12. november 2018 13:17
Prototyp-bilder lekket på nett.

(PressFire.no): Bilder av det som skal være en prototype for et nytt VR-headsett produsert av Valve har lekket ut på det store internett.

Bildene ble lagt ut på Imgur i helga, og viser både innsiden og utsiden av de nye headsettene.

Valve var med å utviklet de aller første prototypene før VR igjen ble en greie i 2012, og jobber også til vanlig sammen med HTC for å produsere Vive, så det er ikke umulig at det er snakk om en ny variant av HTC Vive som bare ikke har fått logoen enda.

Men bildene viser Valve-logoen trykt på kretskortet som står inni dem, så flere spekulerer i at det rett og slett er Valve som skal lage hele sulamitten denne gangen.

Kanskje enda mer interessant for spillfolket er at VR-nettstedet UploadVR.com, som er den største nettsiden om VR, mener å ha kilder som ikke bare bekrefter et eget Valve-headsett, men at det skal komme bundlet sammen med et nytt «Half-Life»-spill.

Det skal derimot ikke være «Half-Life 3», men en prequel. Om det er snakk om en forhistorie til «Half-Life 3» eller originalen vites ikke.

Headsettene skal ifølge kildene også leveres sammen med de Valve-utviklede «Knuckle»-kontrollene, som er et par kontrollere du spenner fast på hånda – og som vil la deg gripe rundt og faktisk slippe ting i VR.

I tillegg skal headsettet ha betraktelig bedre synsvidde enn eksisterende produkter, med 135 grader horisontal synsvidde, mot rundt 100 grader i dagens utgaver. Oppløsningen på de to skjermene skal være lik de nye HTC VIVE Pro-settene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3