Microsoft har kjøpt både Obisidian og InXile

Skaperne av «Fallout: New Vegas» og «Wasteland» glir inn i handle-rekken.

11. november 2018 23:38

(PressFire.no): Under helgas X018-event, hvor Microsoft skulle vise kommende nyheter for spillboksen sin, ble det klart at Xbox-eierne har kjøpt Obsidian Entertainment og InXile Entertainment.

Dermed bekreftes ryktene fra rundt en måneds tid siden når det kommer til førstnevnte.

Obisidan er kjent for blant annet «Star Wars: Knights of the Old Republic 2», «Neverwinter Nights 2», «Fallout: New Vegas» og «South Park: The Stick of Truth».

InXile Entertainment, ledet av Brian Fargo, har produsert spill som «Wasteland 2», «Torment: Tides of Numenara», «Bard’s Tale IV» og holder i disse dager på med «Wasteland 3»

- Det var viktig for oss å finne utvikler-partnere som har sterke kreative utsikter, som mestrer kunsten deres og som er eksperter på å bygge verdener, skriver Microsoft på hjemmesidene sine.

- Obsidian og InXile har alle disse kvalifikasjonene, men tar også med seg ekspertise for pc-plattformen og et unikt RPG-fokus til bordet.

Obsidian og InXile glir inn i rekken av spillstudioer Microsoft har kjøpt den siste tiden.

Tidligere i år kjøpte Microsoft også studioene Playground («Forza Horizon»), Compulsion Games («We Happy Few»), Undead Labs («State of Decay») og Ninja Theory («Hellblade»), og startet opp et helt nytt utviklerselskap kalt The Initiative.

Samlingen med utviklere går under paraplyen Microsoft Studios, og teller nå 13 selskaper.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3