«Overwatch»-spillere samlet over 100 millioner kroner til kreftforskning

Pink Mercy-suksess.

18. oktober 2018 11:59
Mercy er en av spillets «healere».

(PressFire.no): Tidligere i år lanserte Blizzard en spesiell kosmetisk drakt spillere kunne kjøpe i «Overwatch».

«Pink Mercy» var en rosa drakt til healeren Mercy, og planen var at pengene denne dro inn skulle gå til forskning på brystkreft.

Nå har utviklerne av spillet, i samarbeid med BCRF (Breast Cancer Research Foundation), avslørt hvor mye som kom inn, og hva pengene vil bli brukt til.

Til sammen ble det via Blizzard donert hele 12,7 millioner dollar (104 333 000 kroner), noe som er den største enkeltdoneringen fra et selskap til BCRF på 25 år.

Pengene vil gå til tre hovedformål, kan forskerne avsløre:

Utvikling og produksjon av nye testmetoder og utstyr

Dette starter opp neste måned med et seminar for fagfolk som har spesialisert seg på nettopp dette, og som har blitt håndplukket til å videreutvikle sine konsepter. Pengene fra «Overwatch» vil betale for tre år med utvikling.

Testing av nye behandlingsmetoder

Nitten medisinske institusjoner og 200 forskere skal utføre fem nye kliniske tester av nye behandlingsmetoder det neste året – alle finansiert via «Pink Mercy»-kjøpene.

Forskningsstøtte

25 forskningsprosjekter blir finansiert det neste året innenfor syv forskningsområder, inkludert behandling, svulst-biologi, tidlig oppdagelse og metastase. I alt vil 29 forskere i åtte forskjellige land jobbe med disse prosjektene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3