Stiller til valg på forbud av «Dota» og «Clash of Clans»

Filippinsk senatorkandidat mener spillene påvirker ungdommen negativt.

17. oktober 2018 15:07

(PressFire.no): Det er senatsvalg på Filippinene neste år, og i tradisjonens tro var fem dager forrige uke satt av til storslått registrering til valget for potensielle kandidater – med alt av presseoppstyr som følger med.

En av de håpefulle er Bethsaida Lopez, som stiller til valg på en heller snedig plattform. Hun vil prøve å pushe gjennom et forbud mot «Dota» og «Clash of Clans» i landet.

Grunnen? Spillene påvirker visstnok ungdommen negativt.

Det hele rapporteres av Inquirer-journalist Cathrine Gonzales på Twitter. Senat-kandidaten kommer nok til å slite litt med å få landets yngre velgere på laget – «Dota 2» er et svært populært spill i landet.

Det er ikke derimot sagt at alt håp er ute for Lopez. For tre år siden ble «Dota» bannlyst i den filippinske byen Salawag etter flere voldelige sammenstøt direkte knyttet til spillet (!), i tillegg til at Valve trakk seg som offisiell sponsor av en storturnering tidligere i år på grunn av bekymringer rundt landets behandling av tilreisende e-sportutøvere.

Forøvrig gikk det for noen år siden en egen såpeopera om spillet på tv i landet. «I’m in Love with a DotA Player» var det fengende navnet – les mer om det her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3