«PUBG»-utviklerne beklager støtende innhold

Spillerne fant referanser til massedrap av sivile i spillet.

23. juli 2018 16:01
Hjelmen.

(PressFire.no): «PUBG»-utviklerne har gått ut med en offisiell beklagelse til koreanske og kinesiske spillere etter at gjenstander og tekst oppdaget i spillet kunne oppfattes som fornærmende for de to landene.

Spesifikt var det et stykke kosmetisk utstyr, en hjelm, som hadde et påtrykk som kunne minne om krigsflagget brukt av Japan under krigføringen landet førte i Asia på 1900-tallet.

Det melder BBC.

Dette skapte harme i Sør-Korea og Kina, som ikke akkurat ser tilbake på det gamle keiserriket Japan med særlig blide øyne. Militærsymbolet er kontroversielt i landene, som ble invadert av Japan både før og under andre verdenskrig, og som led svært store tap under okkupasjonen.

Men enda verre var det at utviklerne kalte en av de datastyrte figurene i mobilversjonen, altså en av bot-ene, for «Unit 731».

Dette var også navnet på regimentet som utførte de groteske forsøkene på kinesiske, koreanske og russiske fanger før og under andre verdenskrig i Japan.

Titusenvis av mennesker ble utsatt for ekstreme overgrep for å teste grensene på hva folk tåler, inkludert forfrysninger, kjemiske tester og trykk.

Eksperimentene gjort av Unit 731 gjorde at Japan kunne utvikle svært effektive biologiske våpen, som så ble brukt mot blant annet kineserne. Totalt ble så mange som 20 millioner kinesere, de fleste sivile, drept av Japan i den andre kinesisk-japanske krigen (1937 – 1945).

Utvikler Bluehole skriver i en uttalelse at de har fjernet navnet på bot-en øyeblikkelig. Hjelmen er også fjernet, og de som hadde betalt for den har fått pengene igjen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3