«We Happy Few» stoppes av sensuren i Australia

- Bryter med alminnelig anstendighet og moral.

22. mai 2018 13:28

(PressFire.no): Dystopien «We Happy Few» godkjennes ikke av det australske sensurorganet og kan derfor se langt etter en ordentlig utgivelse i landet.

På nettsidene siterer sensurorganet klausul 1(a) for spill, hvor det heter at spillet kan nektes om det «tar opp sex, dop, kriminalitet, ondskap, vold eller motbydelige fenomener på en måte som bryter med alminnelig anstendighet og moral».

Ironisk nok handler spilet om overformynderi hvor myndighetene tvangsforer befolkningen med en form for lykkepiller, som også påvirker hele synet på omgivelsene – og sannheten.

«We Happy Few» har vært i såkalt early access siden juli 2016 og her også blitt sluppet i en Xbox Game Preview-variant.

Planene skalv ære å slippe spillet i midten av 2018.

Dette er ikke første gang sensurorganet i landet stopper spill – en rekke spill pryder listen over spill som ikke slapp gjennom.

I fjor tok også en senator oppgjør med sensuren, som også spurte hvordan man kan gi folk stemmerett, men ingen tillit til at de samme folka ikke kan ta egne valg i forhold til dataspill.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3