(PressFire.no): Regjeringen har bestemt seg for å reversere kuttet i filmfondet for 2018.

Samtidig som Kulturdepartementet ga fem millioner kroner ekstra til norske dataspill i statsbudsjettet, kuttet de også 16 millioner kroner i filmfondet – som også støtter utviklingen av norske spill.

- Dette var et arbeidsuhell som ikke ble foreslått av Venstre, men som vi skal gjøre alt vi kan for å rette opp i ved neste korsvei, sa Terje Breivik (V) til PressFire da.

- KrF og Venstre hadde en rekke saker de ønsket å prioritere som kostet penger, og de pengene måtte finnes et sted, sa derimot FrPs Helge André Njåstad.

I dag legger finansminister Siv Jensen (FrP) fram revidert statsbudsjett, og der er kuttet trukket tilbake. Filmfondet får dermed 505 millioner kroner likevel – slik planen opprinnelig var. Det er en «økning» på rundt ti millioner kroner over 2017, i form av en indeksregulering.

I tillegg er også de fem millionene til internasjonal spillsatsing på toppen av det hele.

Til Dagsavisen sier kulturminister Trine Skei Grande (V) at de ikke hadde regnet med at et eventuelt kutt ville få så store konsekvenser for film- og spillbransjen.

– Da vi behandlet budsjettet fikk vi beskjed om at dette kuttet ikke ville merkes, siden det er snakk om såpass store summer til filmfondet. I en budsjettprosess må vi forholde oss til beskjeder og faktagrunnlag vi får fra regjeringspartiene. Siden ble det klart at det foreslåtte kuttet ville få store konsekvenser, sier Grande.

- Det er viktig at folk sier fra. Det var viktig for at vi skulle få nok trøkk til å kunne endre dette.

(Toppbilde: Jarle Hrafn Grindhaug / PressFire.no)

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer