(PressFire.no): Tidligere har Xbox-sjef Phil Spencer gått ut og sagt at de leter etter måter å utvide Xbox-horisonten med nye spill og spillstudioer. Det lå mellom linjene at de ønsket å investere både i egne studioer og i kjøp av eksterne.

Og nå kan det virke som om Microsoft kjører på med planen – ifølge jobbutlysninger selskapet har gjort:

På hjemmesidene sine søker de etter folk som skal jobbe i et nytt studio lagt til Santa Monica, California. Stillingen skal være med på å bygge opp studioet og hyre inn utviklere.

Mer interessant er det at stillingsutlysningen spesifikt ber om noen som har erfaring fra såkalte «AAA»-spill, altså spillene med størst budsjett og ambisjoner.

Det er ikke klart hvilke spillserier det nye studioet skal jobbe med, men det kreves også kompetanse på det å skape helt nye varemerker – noe som kan bety at det skal produseres helt nye «IP»-er derifra.

Tidligere har Microsoft hentet Activisions Darrell Gallagher, som jobbet nettopp i Santa Monica, til en lederstilling i Xbox-teamet. Mer om hans rolle i selskapet skal komme under E3 i år, så et eller annet har de i ermet.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer