Nonogram! Prøv det!

Det var en mørk og stormfull mandag. I hvert fall her i hovedstaden. Herlig innevær, med andre ord – og en god unnskyldning til å bruke noen timer foran tv-en til spilling!

Hva har du spilt i helga da, kjære og vakre PressFire-leser?

Selv har jeg egentlig ikke spilt noe så alt for mye, for jeg tok turen opp til Trønderheimen for å hilse på venner og familie. Jeg fikk riktignok klemt inn noen timer med min favoritt-tall-lek: Nonogram – eller Pictogram om du vil.

Trikset her er å skulle lage et bilde basert på tall plassert rundt et rutenett. Tallene viser hvor mange felt som skal farges inn i en rekke eller kolonne, og står det flere tall skal det være et (ikke-definert) mellomrom mellom de. 

Det er hyggelige greier, og jeg får en sånn «Tetris»-ro over meg når jeg har ramlet ned i et stort brett. Du kan selv prøve ut en rekke slike varianter her. Jeg advarer de svake av dere: Vips så går det fem timer, liksom.

Dessverre var versjonen jeg lastet ned til Switchen min helt idiot. På de større bildene viser rett og slett ikke spillet de «skraverte» feltene, og dermed var jo litt av vitsen bort.

 

Jarlemann! Hva i all verden har du bedrevet helga med?

- Jeg har spilt poker!

Hvordan gikk det?

- Gikk ikke så voldsomt i pluss, men litt.

Det er bedre enn meg. Jeg leverte et par Lotto-kuponger i helga. Følte meg 90 år, og tapte 100 kroner. Men dagen blei redda av at Hull City berga plassen i Championship med en latterlig 5-5-kamp mot Bristol da. Vent litt, sovna du nå?

- Har også begynt på «God of War». Er bare i starten, men det blir det mer av. Det føles veldig annerledes sammenlignet med de gamle spillene. Åpenbart at ambisjonene er større nå.

- Litt kult at et selskap som har blitt litt kjent for å «bare» lage cookie-cutter oppfølgere og halvkjente spill nå plutselig leverer pudding. Minner meg litt om da Crystal Dynamics gjorde det samme med «Tomb Raider».

Har du sett noe skøyalt da?

- Lite, egentlig. Sett en del stand-up, og begynte på sesong tre av «Billions». Så også en litt annerledes stand-up hvor det er et ektepar som kjører en todelt akt, kalt «The Honemoon Stand Up Special», som også ligger på Netflix. Hun er høygravid og starter greia, også kommer gubben og forteller etterpå. Det var ganske bra.

- Seth Rogen har også et komishow som heter «Hilarity for Charity», med masse kjendiser og sånt. Pengene som kommer inn der går til et fond han lagde etter at bestemora fikk Alzheimer. Røyking av tjall gjennom kuken og sprø greier. Jeff Goldblum spilte en personifisert variant av algoritmene til Netflix, også.

Du som likte «Angry Birds»-filmen er vel i ekstase over at en oppfølger nå kommer?

- Ja, var litt overraska over den forrige. Den var jo ikke så happy-go-lucky som jeg trodde. Ganske bra, egentlig.

- Du kan jo på en måte si at det er en beste filmatiseringen av et spill noensinne.

Fy faen det skal jeg sitere deg på!

 

Sånn ut over det har vi publisert to deler av leserundersøkelsen vår nå. En som tar for seg litt stats og en som svarer på noe av kritikken vi fikk. Begge ganske interessante, egentlig.

Vi har mast på utviklerne våre for å fikse litt trøblete visning av annonseflatene på mobil, der det er litt mye «luft» rundt de. Dere må gjerne si ifra om det er noe annet teknisk krøll også – vi har en liste!

Denne uka er det forøvrig litt politisk spill på gang – på torsdag skal det være en samling for norske spillutviklere der «Spill ut i verden»-konseptet (som ble lagt ned og så gjenopplivet) skal evalueres. Der skal både kulturministeren og næringsministeren være. Vi får se hva som kommer ut av det.

Ha en fortsatt fin mandag og en flott uke da, dere!

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer