Endring i Steam setter stopper for Steamspy

«Owlboy»-utvikler: - Brukte den for å estimere salgspotensial.

12. april 2018 11:51

(PressFire.no): Nettsiden Steamspy har vært ekstremt viktig for alle som har hatt behov for salgstall fra Steam – både analytikere, spillutviklere og journalister har fått tilgang på salgsestimater via nettsiden.

På den måten har blant annet analytikere, spillutgivere og utviklere kunne sjekke trender og salgsutviklinger over tid.

- Måtte skje en eller annen gang

Med en ny oppdatering fra Valve blir alle brukernes spillbibliotek satt til skjult som utgangspunkt (default) – sannsynligvis som følge av nye innstillinger rundt personvern.

Konsekvensen er at Steamspy ikke lenger kan tråle dataen de trenger for å samle salgsinformasjon, bekrefter mannen bak Steamspy Sergey Galyonkin. Han er også ansvarlig for «strategisk utgivelse» i Epic Games.

Til Eurogamer forteller han nå at han forventet at noe som dette vil skje – en eller annen gang.

Det hører med til historien at det debatteres mye rundt nøyaktigheten på salgstallene hos Steamspy, og de påpeker selv på nettsiden at de kan være avvikende – spesielt rett etter en lansering.

Jørgen Tharaldsen i Megapop Games vil savne Steamspy.

Savnet verktøy

- Jeg har brukt Steamspy mye – både som en uavhengig konsulent og for å analysere trender for investeringer i spillbransjen, forteller strategisk konsulent og sjef for merkevarer hos Nordisk Film Games Christian Fonnesbech til PressFire

- Selv om tallene kan være ganske unøyaktige var det en fin måte å få en følelse for spillmarkedet. Jeg tror det blir savnet av mange.

Jo-Remi Madsen i «Owlboy»-studioet D-Pad Games forteller til PressFire at de brukte Steamspy mye – blant annet når de søkte på støtte fra NFI.

- Vi har brukt det for å blant annet sammenligne spill og lignende for salgspotensial.

Kollega Jørgen Tharaldsen i Megapop Games synes det er veldig synd å miste siden.

- Dette har vært mitt vindu inn til å følge med på hvordan alle norske spill har gjort det på Steam, egentlig, og jeg har sjekket jevnlig. Vi har også brukt den for konkurrentanalyser, sjekking av trender, og egentlig til ganske mye, forteller han.

Nettsiden forsvinner imidlertid ikke, men vil ikke få tilgang på nye tall - tidligere data skal likevel ligge ut og tilgjengelig som et arkiv, ifølge Galyonkin.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3