Sensurerer brystvorter og kjønnsorgan på statuene i ny «Assassin's Creed»-modus

Ubisoft:- Gjort for å få lav aldersmerking.

22. februar 2018 13:29

(PressFire.no): Tits og dicks er skumle greier, skal vi tro Ubisoft. I hvert fall om vi ser på hvordan oldtidens Egypt fremstilles i deres nyeste modus i «Assassin’s Creed Origins».

Selskapet har nemlig sensurert alle de nakne statuene i spillet, fordi barna må skjermes for marmorsnabel og brystvorter. Det er nettstedet RockPaperShotgun som først omtalte saken.

«Discovery Tour»-modusen i spillet, lagd for å la folk utforske antikken i fred og ro, dekker til pølse og pupp med skjell.

Originalspillet er forøvrig ikke sensurert, og statuene fremstår i all sin pryd.

- Vi arbeidet med lærere og akademiske institusjoner for å skreddersy innholdet til å være passende for alle, inkludert yngre studenter, sier Ubisoft i en uttalelse til Polygon.

Den egentlige grunnen er nok mer rett frem enn som så – i en bloggpost skriver utvikler og historiker på prosjektet, Maxime Durand, at det var en utfordring å få en lavere aldersmerking på den nye modusen.

Spillet har den amerikanske ESRB-merkingen «M», som i praksis er en 17-årsgrense. Den nye modusen (som også er stand-alone) har fått en «T»-merking, som er en 13-årsgrense.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3