(PressFire.no): Nordic Game, som tidligere eide GAME-butikkene i blant annet Norge, har tatt nok et stort steg fra butikkleddet til en gigant som spillutgiver og utvikler.

Med jevne mellomrom har de kjøpt spilltitler, som ofte har vært stua bort, for å puste liv i dem igjen. De har blant annet sikret seg «Delta Force», «Titan Quest», «Red Faction», «Giana Sisters» og «Darksiders».

Nå kommer meldingen om at de også kjøper Koch Media og Deep Silver, noe som også betyr at de får seriene «Metro», «Saints Row», «Homefront», «Risen» og «Dead Island» i stallen.

Koch Media ga også ut de fysiske utgavene av norske «Dreamfall Chapters», men denne merkevaren forblir i Norge – den ble kun lånt ut på lisens til Red Thread Games av Funcom.

Det er også Deep Silver (Koch Media) som skal gi ut den kommende utgaven av «Shenmue III».

Ifølge pressemeldingen betaler de 121 millioner euro for alle aksjene i Koch Media, noe som utgjør nesten 1,2 milliarder kroner med dagens kurs.

Sjefen for Thq Nordic, Lars Wingefors, forteller i meldingen at det er spesielt fire titler de har tro på – «Metro Exodus», det neste spillet fra «Saints Row-«folka i Volition Studio og det neste spillet fra «Homefront Revolution»-folka i Dambuster Studios».

Totale spillstudioer i Thq Nordic sin stall vil etter kjøpet utgjøre 36, hvor Thq Nordic satt på 25 studioer før oppkjøpet.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer