«StarCraft»-spiller spilte med tærne og sov litt under kamp

Utestenges fra turneringer for «usivilisert oppførsel», men tar det ikke så fryktelig tungt.

12. desember 2017 11:53
ZZZzzzzz

(PressFire.no): Under forrige ukes Zotac Cup Masters Showmatch i Los Angeles, hvor toppspillere i «StarCraft» konkurrerte i det nye «StarCraft: Remastered», ble det litt drama.

I kampen mellom sør-koreanske Lim «Larva» Hong Gyu og kinesiske Luo «Legend» Xian spilte førstnevnte på et tidspunkt med tærne, før han tok en liten høneblund midt i kampen.

Det passer rimelig greit inn med personligheten Hong Gyu har tillagt seg som streamer, hvor han har blitt kjent for å være litt av en figur som gjerne tar i litt ekstra for kameraene – visstnok noe han gjør for å roe nervene.

Kampen endte med seier til tåspilleren, som tidligere har kledd seg ut som UFC-slåsskjempe Conor McGregor i en kamp.

En skulle tro at turneringssponsor Zotac syntes det var helt greit med litt humor i en show-kamp, men istedet har de nå lagt ut en knallhard offisiell respons hvor de fordømmer oppførselen til Hong Gyu.

- Zotac har nulltoleranse for slik usivilisert oppførsel, skriver de.

De truer med å utestenge spilleren fra alle fremtidige Zotac-turneringer, og sier at de lover å ha langt strengere oppsyn under turneringer for å hindre at slikt skjer igjen. Det høres utrolig dramatisk ut.

Zotac sier videre at det hele skapte en «ubehagelig seeropplevelse» og at Hong Gyu må beklage både til Xian og til alle som så på.

Det kommer neppe til å skje.

I en epost til Kotaku sier Hong Gyu at ikke har noen planer om å beklage, og at han gir blanke i om han blir utestengt fra turneringene. Han skal ha prøvd å glatte over ting med Xian rett etter kampen, men unnskyldningen skal ha falt for døve ører.

Å unnskylde en gang til gikk rett ut vinduet da Xian senere skal ha kalt Hong Gyu for «søppel» i en stream. Og sånn går no dagan.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3