(PressFire.no): I fjor kunngjorde Valve at Steam kom til å motta betaling av kryptovalutaen Bitcoin gjennom partneren Bitpay, men nå trekker de ut pluggen.

I et innlegg legger de skylda på den flyktige valutaen, som har hatt en enorm økning i verdi den siste tiden. Det siste året har én Bitcoin gått fra rundt 760 dollar til svimlende 14 900 dollar, eller 122 000 kroner med dagens kurs.

 

Gebyr skaper problemer

Valve påpeker også at gebyrene for å håndtere transaksjonene har økt betraktelig, og gjør at det ikke blir en fornuftig valuta for en spillbutikk.

De viser til at transaksjoner toppet seg på nesten 20 dollar, eller rundt 160 kroner med dagens kurst.

- Valve har ingen kontroll over kostnaden på disse gebyrene. Disse gebyrene resulterer i urimelig høye kostnader når man kjøper spill med Bitcoin, skriver de.

- De høye gebyrene for transaksjoner skaper enda større problemer når verdien på Bitcoin faller dramatisk.

 

Hva med tilbakebetalinger?

Videre illustrerer de hvordan den svært variable verdien også skaper utfordringer, hvor verdien har endret seg dramatisk fra tiden kjøpet blir gjort til selve transaksjonen.

Det skaper også utfordringer for tilbakebetalinger i henholdt til angrerett, hvor det også blir lagt på et gebyr for å tilbakebetale kunden.

Valve lukker imidlertid ikke helt døren og skriver det kan hende de gjenåpner støtten på et senere tidspunkt, når det «er fornuftig for oss og for Steam-miljøet».

De skal nå jobbe med å løse opp i situasjoner for dem som har utfordringer knyttet til Bitcoin i Steam.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer