(PressFire.no): Det ble nylig kjent at spillskaperen bak «Fortnite» saksøkte to spillere for å ha jukset og bidratt til å skape verktøy for juksere.

Den ene viste seg å være fjorten år og moren svarte på søksmålet med et åpent brev hvor hun blant annet anklaget Epic Games for å bruke sønnen som syndebukk, i tillegg til at hun hevdet de brøt loven i den amerikanske staten.

 

Forlik med rettsordre

Nå kommer det fram at den andre personen, Charles «Joreallean» Vraspir, har inngått forlik med spillselskapet, det rapporterer Torrentfreak.

Forliket er betinget en rettsordre hvor Vraspir ikke får lov til å besitte, promotere, bidra til å utvikle eller å distribuere programvare for juksing i noen av Epic Games sine spill. Bryter han noen av vilkårene vil det koste ham 5000 dollar, noe som utgjør rundt 41 000 kroner med dagens kurs.

Ifølge anklagen skal Vrapir ha blitt utestengt hele ni ganger, men ha fortsatt å lage nye kontoer for å fortsette juksingen.

 

Visste ikke at den andre var fjorten år

Epic kommenterer også den andre saken, hvor en fjortenåring er saksøkt. Ifølge Epic var de ikke klar over guttens alder da de sendte inn saksdokumentene, men legger også skylden på moren for å ha brukt guttens fulle navn og da ha avslørt identiteten.

De skal imidlertid fra nå av kunne bruke initialene i dokumentene, som påkrevd av loven for mindreårige i staten.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer