(PressFire.no): Bråket rundt mikrotransaksjoner og såkalte loot boxes pågår i disse dager for fullt, og myndigheter verden over går nå modellene i sømmene for å se om det bryter med lovverk.

Nå kommer lotteritilsynet i Danmark på banen og slår fast at systemet i «Star Wars: Battlefront 2» ikke bryter med det danske regelverket.

 

- Ingen konkret verdi

At det ikke er mulig å omsette innholdet i «Star Wars: Battlefront II» er avgjørende for at omfattes av pengespilleloven i landet – og derfor heller ikke få en målt verdi i penger.

De påpeker samtidig at skin betting i forbindelse med «Counter-Strike: Global Offensive» og «League of Legends» omfattes av loven, fordi det omsettes for såkalte skins på nettsider. Med andre ord har gjenstandene i spillene fått en konkret pengeverdi utenfor selve spillet.

Videre heter det at loot boxes på generell basis må vurderes i hvert enkelt tilfelle, fordi det varierer om gjenstandene får en verdi som kan omsettes i penger.

Reglene sier at det må være et innskudd og et element av tilfeldighet, men også at det skal være en gevinst som kan omsettes i økonomiske midler.

 

Følger med

Direktøren i Spillmyndigheten i Danmark, Birgitte Sand, sier et innlegg at de oppmerksomme på problematikken, selv om det akkurat nå ikke er et område som reguleres av dansk lov.

Hun påpeker også at det er spesielt viktig å følge med på grunn av at barn er blant målgruppen, og oppfordrer foreldre til å sette seg inn i hva barna spiller.

- På den måten kan man forhåpentligvis unngå ulykkelige situasjoner hvor mindreåreige bruker penger de ikke burde ha brukt.

Det norske lotteritilsynet fortalte i en e-post til PressFire at de fortløpende vurderer om de burde vie mer oppmerksomhet til såkalte loot boxes.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer