(PressFire.no): Det er i et intervju med Gamesindustry at en av grunnleggerne av verdens største strømmetjeneste for spill, Twitch, forteller om tanker rundt sin relativt ferske satsing Twitch Extensions.

Extensions er et ny satsing fra Twitch som kobler spillene sammen med strømmere og til slutt seerne, slik at det blant annet blir mulig å selge innhold fra spillene direkte fra strømmekanelene.

 

Seerne som del av spillet

Twitch jobber imidlertid kontinuerlig for å utvide mulighetene i rammeverket og flere spill har begynt å tenke kreativt rundt løsningen.

Nå har de startet å inkludere seerne i spillet og har startet utviklingen av strategispillet «Galactic Disagreements» hvor tilskuerne skal være en del av spillet.

Journalisten nevner også «The Hunger Games»-bøkene til Suzanne Collins som et opplagt tilfelle hvor modellen kan passe inn, hvor Kevin Lin, som vare med å grunnlegge Twitch, nevner også suksesskometen «PlayerUnkown’s Battlegrounds» relevant spill.

- Du kan gå fullstendig «Hunger Games». Hvis du ser på suksessen og spesielt «PUBG», som antageligvis er en av de raskeste voksende spillene i historien, hadde det vært superkult å legge til en mekanikk hvor publikum kan stemme, eller stemme med pengene sine, for å hjelpe favorittspillerne eller laget til å vinne, sier han i intervjuet og mener denne typen løsninger er rett rundt hjørnet.

Ifølge Lin er det nå 1100 utviklere som bruker det nye rammeverket.

- Vi håper vi kan bygge et økosystem rundt det. Jeg tror du kommer til å se kule spill bygget på det.


Kampen for tilværelsen

I «Hunger Games»-bøkene og -filmene blir arbeiderklassen med «frivillig tvang» rekruttert til et tv-program hvor de slåss for å overleve. Seerne kan også være med å påvirke spillet ved å forsyne sine favoritter med utstyr.

I «PlayerUnknown's Battleground» kommer det også forsyninger som slippes med fly, men de er tilfeldige og alle kan ta dem i bruk. 

Det er foreløpig usikkert om det konkret jobbes med funksjonen i «PlayerUnknown’s Battlegrounds».

Du kan lese mer om tankene bak de nye tjenestene til Twitch i intervjuet hos Gamesindustry.

Foto: Illustrasjon.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer