(PresFire.no): De fleste har nok fått med seg bråket rundt forretningsmodellen i «Star Wars: Battlefront II», som har gjort spillerne rasende.

I kjernen ligger det at man kan kjøpe seg fordeler i spillet – såkalt pay-to-win. Et noe dårlig utgangspunkt for et konkurransespill, mener vi.

Rett før lanseringen i dag kom imidlertid beskjeden fra Electronic Arts om at de skrur av betalingsløsningen, med beklagelse til spillerne.

 

- Hva med oss?

Nå spør «Fifa»-spillere om hvorfor ikke de også kan få Electronic Arts til å endre modellen i «Fifa»-spillene – en serie hvor mikrotransaksjoner og hvor man må betale for å holde følge har blitt veldig vanlig. Det skriver Eurogamer.

- Spillsamfunnet syntes dette var en forferdelig ting for «Battlefront»-miljøet. For oss var dette bare en helt vanlig mandag ettermiddag, skriver GeorgeCuz på Reddit.

 

Stor del av «Fifa»

Det er spesielt den såkalte FUT-modusen (Fifa Ultimate Team) som er den mest prominente modusen hvor du kan betale for fordeler i «Fifa»-spillene.

Det er her du kjøper pakker med kort, hvor det er tilfeldig hvilke spillere du får i pakken – ikke ulikt samlekort.

Ultimate Team-delen av «Fifa» har blitt en svært stor del av omsetningen rundt spillet, og Electronic Arts har aktivt sett etter måter for å implementere samme modell i andre spill.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer