Phil Spencer.

(PressFire.no): Xbox-sjef Phil Spencer har vært på presserunde, og har snakket mye om fremtiden til Xbox som merkevare, og hinter mot en fremtid uten en dedikert spillboks.

Kanskje litt merkelig, ettersom Xbox One X har lansering i dag.

Spencer ble i september forfremmet til visepresident for spill i Microsoft, og hans nye rolle innebærer mer frihet til å nå spillere på andre plattformer, enn å bruke spill for å «gjøre Windows til en suksess».

Spencer sier til Wall Street Journal at det i fremtiden kan bety at Microsofts interne spillserier kan dukke opp på andre plattformer, som iPhone eller PlayStation 4.

På Twitter skriver derimot Spencer at de ikke har det som prioritet å haste «Halo» ut på PlayStation.

- Vi gir ut «Minecraft» på andre plattformer i dag, det vet jo alle. Det er ingen planer om å ekspandere på dette akkurat nå, skriver han.

Det skal også nevnes at Microsoft ikke akkurat har vært blyg for å gi ut spillene sine på maskiner de ikke ser på som konkurrenter. De har egentlig alltid gitt ut spill på Nintendos håndholdte – faktisk var «Halo» under utvikling til Nintendo DS på et tidspunkt.

 

Mer egne spill

Til Bloomberg sier Spencer at de ønsker å fokusere mer på spill, og at de kommer til å både opprette og kjøpe flere spillstudioer fremover.

- Å lage innhold må være en av styrkene våre, sier Spencer i intervjuet.

Det kommer etter at de har lagt ned en rekke spillstudioer. For eksempel ble Lionhead lagt ned i fjor, sammen med danske Press Play.

Microsoft vil i tiden fremover endre hvordan de ser på en suksess med Xbox-brandet. Det blir mindre viktig med konsollinntekter og hvor mange maskiner de selger – istedet blir det nå mer fokus på spillsalg, abonnementer og tilhørende tjenester.

Ikke bare Xbox-maskiner, med andre ord, men også Microsofts spillting på andre plattformer. I dag bruker allerede selskapet aktive brukere på Xbox Live som målestokk, og ønsker tydeligvis å ekspandere den tjenesten.

Vi vet for eksempel allerede at spill som «Minecraft» kommer til å bruke Xbox Live også på Switch.

 

X.B.O.X. kommer i dag.
Kommer spillstrømming?

Spencer sier blant annet at de ikke utelukker muligheten for en strømmetjeneste for spill, altså at du bare kan spille uten å ha en dedikert spilldings – ikke ulikt PlayStation Now.

- Microsoft kommer sannsynligvis til å gi ut en strømmetjeneste som ikke krever en konsoll for en del innhold innen de neste tre årene, sier sjefen.

Selskapet skal ha testet dette internt i 2012, men teknologien var ikke klar på det tidspunktet, og det hele ble for dyrt. De nyere variantene av Microsofts Azure-servere skal imidlertid være såpass bra at det snart blir mulig å få det til.

Hva betyr det for Xbox som spillmaskin?

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer