OL-stadionen i Beijing.

(PressFire.no): Det var duket for e-sport-fest i Beijing i helga, da finalen i «League of Legends»-VM skulle avholdes, med rundt 41 millioner kroner i premiepotten.

Finalen sto mellom Samsung Galaxy og SK Telecom T1 – to Sør-Koreanske lag som begge har noen av de største navnene innenfor spillet på laget – der sistnevnte har vunnet tre verdensmesterskap på rad.

SSG tok til slutt det hele tre-null, et resultat som ikke har vært i en «Worlds»-finale siden 2014.

De to lagene møttes forøvrig også i de forrige VM-finale, men denne gangen var det nesten ensidig, mye takket være SSG sine taktiske evner – kanskje spesielt i måten de hadde total oversikt til enhver tid.

Over de tre kampene som ble spilt kjøpte hele laget en utrolig mengde med wards, i snitt 52 per kamp, og dominerte dermed kartet.

 

3-0 and a handshake

I kamp én var det taktisk overkjøring fra SSG sin side, og etter 34 minutter hadde ikke SKT én eneste kill mot SSGs syv. Det så aldri ut som det var fare for noe comeback heller, og allerede etter ti-tolv minutter begynte toget å kjøre ifra.

Det var en seigspilt kamp med mye strategi og lite action: First Blood kom først etter 23 minutter, og flere tårn ble tatt enn champions!

Kamp to så det bedre ut for SKT, men etter å ha startet sterkt var det likevel SSG som kom seirende ut etter en svært viktig team-wipe etter tjue minutter.

I den siste kampen så det ut som om det var en reversering av førstekampen – SKT var laget som dominerte, men SSG karret seg sakte, men sikkert tilbake gjennom hele kampen via en rekke små pick-offs.

Da lagene møttes i finalen i fjor var det mange som pekte på en posisjonsfeil hos SSG Carry, Park «Ruler» Jae-Hyuk, som forærte SKT seieren. Dermed var det kanskje på sin plass at det var akkurat han som avgjorde det hele da han flashet inn på Lee «Faker» Sang-Hyeok for å gi laget overtaket i siste kamp.

 

Ekte dragons og Imagine Dragons

«Storslått» er nok ordet for finalen, som foregikk i selveste Fugleredet – OL-stadionen bygd i 2008.

Den tar 80 000 personer, og selv om deler av sitteplassene avstengt for å få plass til den gigantiske scenen var det uansett rekordmange tilskuere.

Åpningsseremonien inneholdt livemusikk, et fire-etasjers stort trofé og AR-drager. Selve scenen det hele foregikk på var rett og slett kartet spillet skjer på, inkludert minions som danset mot hverandre.

Du kan se hele greia om igjen under her:

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer