Oculus: - Alt vi har gjort til nå er bare oppvarming for vr

1. november 2017 15:54

(PressFire.no): Det er Oculus-sjef Bernard Yee som brukte anledningen under View-konferansen til å fortelle at de bare akkurat har begynt, de rapporterer Gamesindustry.biz.

Sisteplass

De må seg slått av både PlayStation VR og HTC Vive – hvor Sony har blitt markedslederen med sitt system og med én million solgte enheter har de angivelig også solgt fire ganger så mye som HTC Vive.

Oculus Rift skal ifølge Epic Games bare ha solgt halvparten av det Vive har klart igjen.

Ubesvarte spørsmål

Yee mener spørsmålet rundt hva virtuell virkelighet er god på fremdeles står ubesvart, og at forventningene er feil.

- Det viser seg at verb som løpe, hoppe og fly ikke er så bra for vr. Fantasiene våre er som «Snow Crash» eller «Ready Player One». Jeg blir sprø av det, fordi det er bøker og ikke gode ledestjerner for hva vi burde lage. De begrenser det fortellertekniske.

Videre trekker han fram at å løpe ikke fungerer så godt i vr, fordi folk blir uvel av det.

- Så hva gjør du, du implementerer et teleporteringssystem, men teleportering er bare en krykke du bruker fordi du ikke kan løpe i vr.

Svaret mener han at kan ligge i «fantasien om et lite område» - i stedet for «power fantasy», som ofte er utgangspunktet for mange dataspill.

Ifølge Yee kan det være mer intime opplevelser som er veien å gå – opplevelser der du kan nå ting fra en arms lengde.

Nye briller på vei

Det hører også med til historien at Oculus nylig kunngjorde to nye vr-satsinger - en brille med innebygget datamaskin med innebygget sporing (Oculus Go). 

De andre nye brillene skal være toppmodell (Project Santa Cruz), som også er trådløs og innebygget sporing for alt. Det er usikkert når de nye modellene er klar for markedet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3