Årets giga-oppdatering til «Dota 2» er her

To ny helter og nok endringer til å ta livet av en middels stor landsby.

30. oktober 2017 23:27
Pangolier

(PressFire.no): Etter mange måneder med venting (og grusomt mye shitposting på Reddit) har Valve endelig lagt ut endringene som kommer med årets gigantoppdatering til «Dota 2».

Med i denne er to nye helter, den første gangen spillet utvides med to nye på én gang (som ikke har vært i spillserien før). Det hele er planlagt å gå live onsdag, men du kan allerede teste ut ting på testserveren om du vil.

Den første av de nye heltene er Pangolier, som er en melee carry som tåler mye.

Hans Q er Swashbuckle, der han hopper til dit du trykker, før han sender ut en rekke sverdsveip i retningen du velger. Har ganske god rekkevidde, virker det som.

På W har han Shield Crash, der han hopper opp og smeller i bakken. Alle i nærheten tar litt skade, men gjør også at Pangolier tar mindre skade (jo flere du treffer, jo mindre skade tar han).

Han har også en passiv egenskap, Heartpiercer. Treffer du den samme fiendehelten fire ganger på rad (tenk Monkey King), så mister fienden alt av armor i en periode.

Ultien hans heter Rolling Thunder, og gjør at han slenger seg rundt i en kule (som du kan styre). I denne er du immun mot magisk skade, og du kan fortsatt bruke W for å hoppe rundt. Du kan hoppe opp vegger og over kanter. Fiender du treffer blir stunned og tar skade.

Dark Willow
Dark Willow

Den andre helten

Dark Willow er en ranged support, som har en diger stun på Q. Hun slenger ut åtte tornekratt i et stort område, og alle som rører de blir rooted.

På W har hun Shadow Realm, som gjør henne umulig å treffe med noe som helst i en liten periode, og gir henne ekstra magic damage rett etterpå.

På E har hun Cursed Crown, som du hiver på en fiende. Etter fire sekunder (der fienden kan gjøre hva som helst) smeller den, og stunner alle fiender i nærheten.

Hennes ulti er todelt, der du må velge mellom å bruke en av de. Først er Bedlam, som sender en liten hjelper rundt Dark Willow og gjør skade. Den andre er Terrorize, som ikke er helt ulik Primal Roar, i at den skremmer vekk motstanderne – men den kan hives over et spesifikt område.

Syv medaljer med seks grader.

Rangerte sesonger

Valve innfører også noen nye moduser.

Ranked blir nå Season Ranked, hvor MMR-en din blir tilbakesatt for hver «sesong». Du rykker opp eller ned mellom syv forskjellige nivåer innad i systemet, symbolisert med medaljer.

Det er altså syv forskjellige medaljer som viser hvilken rangering du har, og fem stjerner innad i hver medalje. MMR-en din bestemmer hvilken rangering du har, og denne kalibreres foran hver sesong.

Én sesong er seks måneder, og den første starter om to uker.

«Dota Turbo» er en ny modus som lar folk spille kjappere kamper. Du får mer gull og erfaringspoeng her, og tårn tåler mindre. Du trenger ikke gå tilbake til basen for å handle, og det er mindre respawn-tid om du dør.

Med andre ord, mer hektisk og kamper som er over mye tidligere.

Andre endringer

Det er også selvfølgelig en absurd lang liste med mindre (og større) endringer, vi har plukket ut et knippe her, men du må nesten se over selv.

- Roshan dropper en spisbar Refresher Orb når han dør den tredje gangen i én kamp. Denne kan brukes bare én gang, men er helt separat fra den vanlige, og har sin egen cooldown. Tre ganger Doom, anyone? Trippel Zeus-ulti? Femdobbel revive for Wraith King?

- Borte er bonuspengene for å randome en helt. I stedet velges en av de ti heltene som er «dagens helter», og du får en Iron Branch og en Mango.

- Alle spillerne starter nå kampene med en TP-scroll i inventorien.

- Glyph gjør nå alle creeps på laget ditt uskadelige også.

- Courier koster nå det dobbelte, men kan ikke oppgraderes manuelt. Dette skjer automatisk etter tre minutter. Samtidig kan den ikke lenger fylle på flasker, og det kan heller ikke kjøpes flere av de. Den har heller ikke lenger en boost-knapp, men et skjold som beskytter den fra all skade i to sekunder.

- Tango har nå fem bruk, men koster 150 gull.

- Poor Man’s Shield finnes ikke mer. RIP. Samme med Iron Talon. RIPPERONI.

Fem nye gjenstander er lagt til: Meteor Hammer (sender ut en meteor der du trykker som skader og stunner der den treffer, inkludert bygninger), Aeon Disk (redder deg om du er i ferd med å dø ved å gi deg noen sekunder der du ikke kan bli truffet), Spirit Vessel (en oppgradert Urn), Nullifier (hiver ut en slags Cold Snap) og Kaya (som gir INT og sterkere spells).

Awh.

Andre helter

Når det gjelder helter er det også utrolig mange endringer, men de fleste er for Talent Tree-ene, der samtlige er endret.

Du må selvfølgelig sjekke ut det meste selv, men vi har grovplukket noen av de vi syntes var interessante under her:

- Broodmother er endret helt. Hun blir nå ikke usynlig i spindelvevet sitt, men kan spytte ut langt flere.

- Gyrocopter sine raketter skifter nå mål dersom den han først siktet på dør. Helter prioriteres.

- Invoker får på Level 20 muligheten til å velge «Cataclysm», som aktiveres om han dobbeltklikker Sun Strike. Denne sender ut to Sun Strikes mot samtlige fiendehelter, men de er begge synlige og kan hoppes unna.

- Mirana kan nå hoppe tre ganger på rappen, siden ability-en har tre charges. Det tar opp mot et minutt å lade opp ett hopp igjen.

- Pudge kan kroke runer nå, og får tilbake manaen dersom han greier det.

- Tiny kan knabbe med seg et tre for å slå med. Treet kan også kastes.

- Windranger kan nå bevege seg samtidig som hun skyter på folk hun har brukt ultien sin på.

- Wraith King kan nå mane fram en skjeletthær. Return of the Skeleton King!

- Techies kan flytte på Proximity Mines på level 25.

Broodmother, Viper, Wraith King, Tiny, Beastmaster og Morphling er alle blitt endret nesten helt på.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3