(PressFire.no): Det er ikke en hemmelighet at mange fotballforelskelser har kommet fra managerspill som «CM» og «FM» gjennom tidene.

Undertegnede fant riktignok Hull City via andre kanaler, men den lille supportergruppen til klubben her i Norge har flere som først fant Yorkshire-klubben via de klassiske managerspillene.

Men få har nok tatt det like langt som kinesiske Huang Wenbin, som nylig reiste nesten 20 000 kilometer for å besøke klubben i sitt hjerte: gigantene Runcorn F.C., som spiller i engelsk niendedivisjon.

I gode gamle «Championship Manager 01/02» (som forøvrig fortsatt blir oppdatert av fans med nye overganger) forelsket Wenbin seg i Runcorn, som i dag heter Runcorn Linnets.

Wenbin forteller på Twitter om hvordan han startet på bånn med klubben fra byen med knappe 60 000 innbyggere, og tok de hele veien til Premier League. På veien hentet han inn spillere som Steven Gerrard, Ruud van Nistelrooy, David Beckham og Roy Keane.

 

Wenbin med klubbformann
Mark Buckley
Varm mottakelse

Avgjørelsen om å besøke laget da Wenbin i 2015 dro til Liverpool for å se Gerrards siste kamp for laget. På togstasjonen i byen så han et skilt til Runcorn.

- Jeg sa til vennen min som var med at jeg skulle komme tilbake for å finne klubben.

Og slik ble det. To år senere ploget Wenbin med kone og to unger på slep ut mot den lille byen. I den forbindelse satte han opp en Twitter-konto for å høre med klubben om han kunne besøke de.

Der ble det stor ståhei. Klubben har en liten stadion (med plass til 1600 personer, i niendedivisjon), og klubbsjef Mark Buckley hastet ut med gaver og spillerskjorte til de besøkende. Han sier til lokalavisa at det var stor stas for klubben å få besøk fra Kina.

- Jeg tror ikke han skjønte at dette var stort nytt.

- Vi har en svensk og en norsk fangruppe (!!), men Kina er litt spesielt. Det er en så annerledes kultur og det er så langt unna. Jeg tror ikke han skjønte at vi var like glade for å se han, som han for å se oss.

 

- Fin fyr

Riktignok gikk ikke alt etter planen. Familien Wenbin misset bussen og rotet rundt på landsbygda i tre timer («sannsynligvis på grunn av min dårlige engelsk») før de fant stadionen.

- Vi pustet alle lettet ut da vi så at noen ventet på oss ved stadionen, for da hadde vi reist i over 24 timer, sier Huang Wenbin til Mirror.co.uk.

Sønnen fikk sparke litt ball på gressmatta, og dermed var turen verd det. For klubbsjefen var det et godt møte også.

- Det var veldig ydmykt, for han var en så ærlig og høflig mann. Jeg likte det veldig, veldig godt, sier Buckley om Wenbin.

- Han har allerede mailet meg masse bilder og tanker om opplevelsen, så jeg tror jeg har fått en pennevenn for resten av livet, noe som er fantastisk. Han er en tvers gjennom fin fyr.

På Twitter takker Wenbin for gjestmildheten og ønsker klubben til lykke «på toppen av tabellen».

At han også liker Liverpool kommer forøvrig frem på Twitter. Tabloidavisen The Sun spurte Wenbin om å få bruke bildet hans i en artikkel, men da ble det tvert nei.

- Definitivt nei. Beklager kompis, jeg er en kopite, var det kontante svaret. The Sun er bannlyst fra Liverpool etter håndteringen av katastrofen i Sheffield, hvor 96 fans mistet livet.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer