Utviklere kuppet og slettet Elysiums «World of Warcraft»-servere etter at sjefene svindlet spillerne

Starter sitt eget vanilla-prosjekt.

19. oktober 2017 12:03
Nostalrius var svært populært.

(PressFire.no): Vi har dekt dramaet rundt Nostalrius-utgaven av «World of Warcraft» i over et år nå, der Blizzard tok ned fanprosjektet – som hadde som mål å tilby onlinespille slik det framsto før alt av tilleggspakker og oppdateringer kom.

Altså en tur tilbake til 2004, og responsen var utrolig. Over 800 000 spillere var registrert idet Blizzard sendte advokatene på prosjektet, som ble tatt ned.

Men sagaen var ikke over der, for temperaturen ble såpass het på nettet at Blizzard til slutt inviterte utviklerne bak de såkalte vanilla-serverne til kontorene sine. Målet med møtet var diffust, men mange håpet på at en offisiell variant skulle komme.

Dessverre: Etter hvert ble det rimelig klart at Blizzard egentlig ikke gadd å bruke tid på det hele, og Nostalrius-gjengen bestemte seg for at de ikke orket å vente mer – og la sin fulle støtte i fanget hos Elysium istedet.

Kuppet

Men nå er det kaos også på disse serverne.

For noen dager siden ble rett og slett serverdatabasene slettet av deler av utviklingsstaben til Elysium.

Grunnen skal være at flere av de som drev serverne skal ha stjålet penger fra donasjonene som kom inn, og at de skal ha opprettet gull (via serverkommandoer) og kopier av kontoer som de så solgte til spillere for ekte penger.

Kuppet ble gjort av ti andre i utviklerteamet, ledet av systemutvikler WhiteKidney, og de tok backup av hele serveren før de stengte ned og slettet alt på Elysium-serverne. De har på rekordfart flyttet det hele over på egne servere og skal etter sigende fortsetter prosjektet der – uten korrupsjonen, som de kaller det.

- På grunn av svikt i opprettholdelsen av prosjektets verdier og integritet, blir Elysium-prosjektet oppløst og relansert utenfor kontrollen til de som har misbrukt tilliten til utviklerne, spillsamfunnet og legacy-bevegelsen som helhet.

Omtrent åtti prosent av folkene bak Elysium skal ha blitt med over på Light’s Hope, ifølge WhiteKidney, som også mener at folks persondata står i fare så lenge «korrupsjonen» foregår på Elysium.

- Teamet vårt bestemte seg for, etter samtaler med Crogge (Elysium-sjefen), at personopplysningene og spillerdataen var i fare, siden det har vært tilbud på bordet fra tredjeparter om disse opplysningene.

Stjal og solgte

De av Elysium-utviklerne som har bestemt seg for å fortsette der, har lagt ut en forklaring på sine nettsider. Der sier de at de jobber med å få serverne oppe og gå igjen, men at data fra midten av september var det nyeste de hadde – altså mister spillerne opp mot en måned med spilling.

De forklarer noe av det som skjedde med at de ikke hadde økonomien til å drive serverne uten noe salg av gull, men at de ikke ønsket å ha en åpen «her kan du kjøpe gull for å støtte oss»-løsning.

Samtidig sier de at de ikke setter pris på måten det hele ble gjort på, og at å slette serverne var unødvendig.

De to medlemmene som ble avslørt, Crogge og Shenna, har også postet beklagelser på nettsiden deres. Sistnevnte skal ha tappet Paypal-kontoen til prosjektet for rundt 2000 euro.

Crogge skal ha opprettet og solgt gull i spillet til mellommenn som så solgte det videre. Samtidig skal han ha tatt på seg en dobbeltrolle og bannlyst de som kjøpte dette gullet.

Også Nostalrius-sjef NanoNostalrius har lagt ut en beskjed på Reddit, hvor han sier han er skuffet, ikke lenger kan gå god for Elysium, og at han mener Light’s Hope kan bli en bedre plass dersom de er mer gjennomsiktige i måten de driver på enn det Elysium var.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3