Så seg så grundig lei på svindelspill på Steam at han lagde spillet på nytt og ga det ut gratis - på tolv minutter

18. oktober 2017 11:59

(PressFire.no): Det er neppe noen særlig hemmelighet at det er mye reinspikka drit på Steam for tida. Valve selv har lenge prøvd å ta grep, og den siste dørstokken de prøvde å bygge var Steam Directarvtakeren til Steam Greenlight.

Ved å slenge på en hakket større avgift for å gi ut spill (før var det 100 dollar per utgiver, nå er det rundt 100 dollar per spill) håpet Valve at de største shovelware-produsentene skulle gi seg.

YouTuber IamPattyJack så seg så grundig lei på et av spillene på Steam, «Glitch Simulator 2018», at han like greit lagde det på nytt.

«Glitch Simulator 2018» er ganske enkelt et svindelforsøk, hvor «utviklerne» har klasket sammen det absolutte minimum nødvendig for å kalle det et spill.

Spillet bruker bare innhold som allerede ligger i demo-modusen til spillmotoren Game Guru, og har verken mål eller mening. De bruker til og med det dårlige håndtverket som salgsargument:

- Du lever i en simulering, skriver de på spillets produktside, hvor det er på salg for 35 kroner.

- Du kan teabagge zombier, gå rundt uten noe mål, finne bugs og glitcher.

Det høres jo helt vidunderlig ut. For å demonstrere akkurat hvor lite grundige Valve er i «ryddeprosessen», og for å vise hvilken svindel spillene til «utgiverne» er, lagde IAMPattyJack hele spillet på nytt.

Med den samme spillmotoren lagde han en gressplen, klasket inn de samme fiendene, lempet ut en og annen bygning, og vips fallera, så var spillet hans identisk med «Glitch Simulator».

Det hele tok 12 minutter og 18 sekunder.

Det tristeste med det hele er kanskje listen over andre spill som Arcane Raise har gitt ut, som inkluderer «Suicide Simulator», «ISIS Simulator» og «Zambi 2 KIL».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3