(PressFire.no): Den tidligere britiske kulturministeren Ed Vaizey går inn i styret til den britiske e-sport-organisasjonen British Esports Association, det kunngjør organisasjonen i en pressemelding.

Vaizey var kulturminister i Storbritannia mellom 2010 og 2016 og har vært en aktiv forkjemper for spillbransjen i landet – hvor han blant annet var med å innføre en skattelette til britiske spillutviklere. Han er fremdeles et medlem i parlamentet.

 

- Stor framtid

- Jeg ble med i British Esports Association som visestyeformann fordi jeg lidenskapelig tror at e-sport har en stor framtid, sier han i pressemeldingen.

- Det er en av de raskeste voksende bransjene vi noensinne har sett. Og som et britisk parlamentsmedlem vil jeg at britisk e-sport skal være helt i fronten.

Vaizey har blitt ansett som en av de 100 mest innflytelsesrike personene i britisk spillbransje av GamesIndustry.biz og blant topp ti mest innflytelsesrike i filmbransjen av The Guardian i 2010.

 

Vil ha flere turneringer i Storbritannia

Interesseorganisasjonen forteller i kunngjøringen at de nå jobber med flere initiativ, hvor de blant annet driver opplysningsarbeid til foreldre, lærere, barn på skole og bibliotek. I tillegg jobber de mot media og myndighetene.

Han påpeker selv at han vil fortsette å opplyse foreldre om at «e-sport ikke er farlig eller bortkastet tid», i tillegg til at han vil ha flere turneringer i Storbritannia og se britiske spillere og lag vinne noen av ligaene.

Interesseorganisasjonen er relativt fersk og ble opprettet i 2016 og er såkalt non-profit-basert.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer