(PressFire.no): Da Bethesda la ut en liten videosnutt på Twitter i forbindelse med den kommende lanseringen av «Wolfenstein II», så de neppe for seg responsen.

Med emneknaggen #NoMoreNazis og budskapet «Make America Nazi-free Again» i Twitter-posten var det tydelig hva budskapet var. Spillet handler om at nazistene vant andre verdenskrig, og må hundses ut av USA.

Men enkelte tok seg nær av symbolikken og emneordene. Rettere sagt: Folk som heller noe mer til høyre enn de fleste. Dermed var det dekket for et koldtbord av hjerneblødninger i sosiale medier:

- Hvorfor gjør dere dette til politikk, skriver én.

- Kult. Visste ikke at Bethesda var på lag med Social Justice Warriors og ANTIFA, skriver en annen.

- Ved å drepe dem (nazister), så er B.J. (spillets protagonist) like ille som dem, skriver enda en.

- Jeg skulle uansett ikke spille et spill som handler om å drepe hvite folk.

De fleste har gjort godt narr av disse folkene allerede, men også utviklerne selv har fått med seg at det har vært storm rundt symbolikken i spillet.

Nå har Bethesdas pressesjef Pete Hines gått ut og sagt at selskapet er sjokkert over responsen.

- Det er rystende at spillet kan bli sett på som et kontroversielt politisk ståsted i det hele tatt, sier han til GamesIndustry.biz.

- Hele idéen back #NoMoreNazis i Amerika er jo det hele spillet og serien handler om. Dessverre så samenfaller det med ting som skjer rundt om i verden nå.

Han sier videre at Bethesda ikke lager spill for å sette ting på dagsordenen, eller at de med vilje har prøvd å lage noe som er aktuelt i dag. Det sammenfaller med hva designer Arcade Berg i Bethesda

sa til oss for noen dager siden – at spillet er lagd for å stå på egne bein.

Men Hines er klar på hva standpunktet til utviklerne faktisk er, samme hvor mye de sier spillet ikke handler om dagens tumulter.

- Når det kommer til nazister, kan du sette oss i «mot»-båsen.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer