(PressFire.no): Nintendo har blitt beordret til å bla opp i overkant av 10 millioner dollar (rundt 78 millioner kroner) for å ha brutt patentrettighetene til selskapet iLife Technologies.

Selskapet saksøkte Nintendo i 2013 for å ha brukt bevegelsesteknologi i Wii-kontrollerne som de hadde patenten til i USA.

Teknologien ble brukt av iLife i en rekke produkter som blant annet overvåkte spedbarn (slik at de ikke skulle rulle rundt i senga) og eldre (for å si ifra om de hadde falt).

Patenten ble registrert i 2002, fire år før Wii kom ut. I utgangspunktet ville iLife ha fire dollar per enhet solgt i USA, hvilket ville gitt de 144 millioner dollar for de 36 millioner Wii-ene solgt der, men retten ga under én tidel av dette.

Likevel er selskapet fornøyd, og sier til DallasNews.com at de føler de har blitt tatt på alvor av retten. Tidligere har de kommet til forlik med selskaper som Fitbit og Jawbone, som lager fitness-utstyr.

Dommen har ingen innvirkning på dagens Switch-salg. Nintendo har uttalt at de er «misfornøyde» med avgjørelsen, og at de ser frem til å argumentere mot det i ankeretten. Selskapet prøvde to ganger å flytte rettsaken til Seattle, hvor de har kontorer, uten at de greide dette.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer